BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Sport vahvistui viidellä pelaajalla

MESTIS / Uutinen
Sportin tulevan kauden joukkueen rakennus jatkui tiistaina, kun Vaasaan kiinnitettiin viisi pelaajaa. Pelaajasopimuksiin sisältyi myös kaksi ulkomaalaishyökkääjää.

Vaasan Sport on ollut aktiivinen kevään pelaajamarkkinoilla. Viidestä uudesta pelaajasta kahdella on liigakokemusta, ja kaksi tulee Eurooppaan aivan uutena tuttavuutena.

Ulkomaalaishyökkääjät Sean Collins ja Justin Aikins ovat molemmat kulkeneet yliopistokiekon kautta AHL:ään ja ECHL:ään. Kaksikko on yhdessä Tapparan Steve Savianon kanssa pelannut New Hampshiren yliopistossa, ja tehokkaimmalla kaudella koko kolmikko oli seuran pistepörssin kärkipaikoilla.

Yhdysvaltalainen Collins on pienehkö keskushyökkääjä. Kolmena ECHL-kautenaan 25-vuotias Collins on aina ollut joukkueensa tehokkain pistenikkari tehden jokaisella kaudella yli pisteen per ottelu. Viime kaudella Collins pelasi Wheeling Nailersin paidassa ECHL-liigassa. Uralle mahtuu myös 15 AHL-ottelua kolmen eri joukkueen paidassa. NHL-varaus on 9. kierrokselta Coloradoon vuodelta 2002.

Aikins on vasemmalta ampuva kanadalainen laitahyökkääjä. Viime kaudella 26-vuotias Aikins pääsi pelaamaan kahdeksan AHL-ottelua Rochester Americansin riveissä, mutta muuten ura on kulkenut ECHL:n ja CHL:n joukkueissa. Aikins on Columbuksen NHL-varaus 6. kierrokselta vuodelta 2001.

Sport kiinnitti myös kaksi puolustajaa. 30-vuotias Juha Salmu on tuttu pelaaja vaasalaisjoukkueessa kaudelta 2003-04. Oululaislähtöinen puolustaja pelasi viimeiset kolme kautta SM-Liigaa JYP:n riveissä. Sportin ja JYP:n väliin mahtuu yksi kausi Jukureissa. Lisäksi Salmu on pelannut Mestistä myös Kokkolan Hermeksessä.

Myös toinen Sportin uusista puolustajista on JYP:stä ja Jukureista tuttu. Myös Tapparassa ja Ilveksessä SM-liigaa pelannut Lauri Kinos, 27, on Jukureissa takonut hurjia maalimääriä puolustajan tontilta. Kinos on profiloitunut Jukureissa erityisesti ylivoimapelotteeksi kovan laukauksensa ansiosta. Kinos on nuorempana kiekkoillut neljä kautta Pohjois-Amerikassa.

Maalivahtiosastolle Sport kiinnitti viime kaudella Mestiksen hopeajoukkueessa Hokissa pelanneen 23-vuotiaan Mikko Rossin. Vaasalaismaalivahti jäi kesken viime kautta Sportissa kolmosvahdin rooliin, mutta peliaikaa löytyi Kajaanista. Viime kauden loppua lukuunottamatta kookas Rossi on pelannut koko uransa Vaasan Sportissa.

Lisäksi joukkueeseen liittyy try-outille Seinäjoen SHT:sta raamikas 26-vuotias laitahyökkääjä Markku Ojala.

» Lähetä palautetta toimitukselle