Sport teki nipun sopimuksia

MESTIS / Uutinen
Jaakko Suomalainen, Tuomas Nikoskelainen ja Markku Erholtz vahvistavat Vaasan Sportia tulevalla kaudella. Lisäksi vaasalaiset ovat tehneet jatkosopimuksen kolmen viime kauden runkopelaajan kanssa.

Ensi kauden liigakarsintoihin tähtäävä Sport teki seitsemän sopimusta. Kaksi pelaajaa siirtyy Sportiin SM-liigasta ja yksi kilpailevasta Mestis-seurasta. Lisäksi kolme viime kauden pelaajaa teki jatkosopimuksen ja yksi lähiseudun lupaavista junioreista siirtyy kotkapaitaan.

Kuudesta paikallaolevasta kaikki jakoivat yhden yhteisen mielipiteen lehdistön edessä: Liiganousun mahdollisuus kiinnostaa.

Sport hankki riveihinsä yhden Mestiksen menestyksekkäimmistä maalivahdeista, kun Jaakko Suomalainen siirtyy Sportiin JYP:stä. Useita kausia lukuisissa eri Mestis-seuroissa pelannut Suomalainen oli yksi sarjan tähdistä ja sai ansaitusti sopimuksen liigaan. Kärpissä Suomalainen jäi kakkosmaalivahdin rooliin ja lopulta viime kaudella Suomalainen vaihtoi JYPin riveihin niin ikään kakkosmaalivahdiksi. Suomalainen pelasi loukkaantumisen jälkeen yhden ottelun lainamiehenä Sportissa ja torjui ottelussa nollapelin. Vastajoukkueen riveissä Suomalainen on usein ollut kaatamassa Sportia pudotuspeleissä.

- Pitkään hain pelipaikkaa liigasta, mutta siellä on pelipaikat aika tukossa ja sain aika vähän peliaikaa. Kaikenlaisia virityksiä oli olemassa liigaan nytkin, mutta nyt on mahdollisuus olla tekemässä jotakin hienoa, Suomalainen kertoi muutostaan Vaasaan.

Puolustaja Markku Erholtz palaa Sportiin vuoden mittaisen liigavisiitin jälkeen. Mittavan Mestis-uran tehnyt Erholtz siirtyi Jukureista Sportiin kaudelle 2006-07 ja menestyksekäs kausi poiki mukanaan sopimuksen HPK:n kanssa. Hämeenlinnassa rooli jäi varsin pieneksi ja Erholtz nähtiinkin lainamiehenä Jukureissa ja TuTossa.

- Perheellisenä osaan arvostaa pysyvyyttä. Vaasa on lähellä perheen kotipaikkaa ja lapsilla on täällä kavereita. Pidempään haluaisin olla täällä, olla mukana haasteissa ja mielenkiinto oli molemminpuoleinen. Ja en olisi Mestikseen enää tullut vain pelailemaan, Erholtz viittasi urheilullisen nousumahdollisuuden palautumisesta liigan ja Mestiksen välille.

Kajaanin Hokista Sportiin siirtyy laitahyökkääjä Tuomas Nikoskelainen. Viime kausina Mestiksessä loistanut maaliahne laituri voitti toissa kaudella Hokissa mestaruuden ja latoi päättyneellä kaudella hurjat tehot hopeajoukkueen riveissä.

Nikoskelainen ei ollut paikalla tilaisuudessa opiskeluesteiden vuoksi.

Pietarsaaresta kotoisin oleva Erik Riska on uusi mies Mestis-kuvioissa. Isoveli Filip Riska on monivuotinen tuttu kasvo Sportissa ja liigan puolella JYP:stä. 1989 syntynyt Erik Riska on Pietarsaaren Jeppiksen runkopelaaja ja on pelannut myös Espoossa A-junioreiden SM-liigaa. Erik Riska on myös esiintynyt nuorisomaajoukkueissa.

- Vaasa on hieno kaupunki, ja lähellä kotikaupunkia. Veli (Filip) oli myös iso syy miksi Sport oli valintana, kertoi nuorempi Riska.

Sport teki jatkosopimukset viime kaudella Sportin mukana pelanneille kolmelle pelaajalle. Vaasassa jatkavat Jussi Pernaa, Timo Pahkala ja Juha Koivisto.

- Viime kausi oli raskas. Alkukaudesta tuli uran ensimmäinen iso loukkaantuminen, mutta loppukaudesta rupesi peli kulkemaan. Kauden jälkeen piti vähän ottaa happea ja miettiä vaihtoehtoja. En ole oikeastaan koskaan voittanut mitään, ja haluan olla siinä joukkueessa joka kauden päätteeksi viimeisenä nostaa kädet kattoon. Kunnia olla mukana tällaisessa joukkueessa mitä tänne kasataan, kertoi Kauhavan kuuluisin kiekkoilija Jussi Pernaa.

- Täällä on tutut kaverit, ja tavoitteena on Mestis-voitto ja liiganousu, kertoi monen liigaseuran kiikarissa ollut Koivisto.

- Piti kauden jälkeen miettiä mikä on omalle uralle paras vaihtoehto, ja Sportista sain sellaisia vastauksia omiin kysymyksiin, että päätin jäädä tänne. Liiga on tavoitteena itselläkin, kertoi Timo Pahkala.

Juhani Tamminen kertoi pelaajien hankinnasta monenlaista infoa. Tamminen lupasi seuraavaan lehdistötilaisuuteen mennessä nimetä ulkomaalaisvahvistukset, sekä 5.5. kokonaisuudessaan valmiin joukkueen.

- Meillä on harjoituspeli Kärppiä vastaan 24.7. Sen niukan voiton jälkeen näytetään voittava Sport. Ei viitsi vielä heinäkuussa murskavoittoja ottaa, uhkaili Tamminen.

- Kun katsoo Suomalaisen rekordeja Mestiksessä niin tietää miksi hänet tänne otettiin. Hän on täsmähankinta numero 1. Erholtz on kokenut ja pelitapaan sopiva pelaava puolustaja. Pernaalla ura on rakettimaisessa nousussa ja molemmat ovat pelitaitavia puolustajia. Nikoskelainen on ehkä Mestiksen paras erikoistilannepelaaja. Maalivahtipelin jälkeen erikoistilannepelaaminen on ratkaiseva tekijä, ja siinä hän on aivan omaa luokkaansa. Hän tasapainottaa Jämsää ykköskentässä siinä tontilla mistä Nabb lähti Lukkoon. Pahkala on poikkeuksellisen fyysinen ja työmoraaliltaan loistava pelaaja.

- Koiviston ketju (Koivisto-Laitinen-Jaatinen) on minun aikani ehjin Sport-ketju. Vanhan toimivan pohjan päälle on hyvä rakentaa niiden pelaajien varaan ketkä onnistuivat. Koivistolla on erinomainen taito pistää kiekko reppuun ja luistella puolustajien ohi. Liigajengit ovat olleet hänen perässä, ja jokainen hänet nähnyt tietää miksi.

- Erik Riskasta sain vinkkiä Summasen Raimolta jo viime vuonna Bluesin ajalta. Ulottuva ja lupaava pelaaja tulee taistelemaan nelossentterin paikasta, ja pystyy myös auttamaan A-junioreita mikäli Mestis- ja maajoukkuepeleiltä ehtii, Tamminen kertoi pelaajistaan.

- Jos kausi loppuu aikaisin, käytä se aika hyväksi. Me pantiin kausi nopeasti nippuun, sitten vähän geeliä tukkaan ja eteenpäin niinkuin Kanervan Ike. Ensi kauden haasteen tietää kaikki. Sarjat on auki, ja mahdollisuus pelaamalla liigaan on olemassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle