TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Sport nimesi neljä pelaajaa

MESTIS / Uutinen
Mestiksessä pelaava Vaasan Sport laajensi pelaajarinkiään neljällä pelaajalla. Kolme pelaajaa on entuudestaan tuttuja, ja yksi on uusi tuttavuus Pohjanmaalla.

Viime kaudella joukkueessa pelanneet puolustaja Jussi Pernaa ja hyökkääjä Filip Riska jatkavat ensi kaudellakin joukkueessa. Sportin kasvatti, laitahyökkääjä André Smulter palaa Vaasaan pitkältä ulkomaan kiertueeltaan, ja uutena pelaajana Sportiin siirtyy Kiekko-Vantaassa viime kaudella pelannut laitahyökkääjä Juha Koivisto.

Vantaalla syntynyt Koivisto on pienikokoinen, mutta nopea ja tehokas hyökkäyspelaaja. Viime kaudella Koivisto teki Vantaalla tehot 13+22=35, ja istui vain 16 jäähyminuuttia. Tehopisteistä huolimatta Koivisto on hyvä pelaaja molemmissa päissä kaukaloa, pelaa illasta toiseen hyvällä asenteella ja on läpimurron kynnyksellä oleva kiekkoilija. Sportin joukkueeseen Koivisto tuo myös paljon kaivattua rightin kätisyyttä.

- Pelasin viime kaudella Koivistoa vastaan, ja hän on erittäin nopea kaveri, ja tulee varmasti nopeudellaan auttamaan meitä ensi kaudella. Kovat tehot, vähän jäähyjä ja hyvä asenne, kertoi urheilutoimenjohtaja Patrik Westerback uudesta sopimuspelaajasta.

- Hänellä on hinkua liigaan, mutta kun ei ovet auenneet niin hän vakuuttui siitä että Sport on tulevaisuuden liigajoukkue ja haluaa olla mukana. Itse vielä pelatessani mietin, että "miten sen pakin ohi pääsee", mutta Koiviston ei tarvitse sitä miettiä, riittää että luistelee ohi, kertoi Mikko Manner.

Vaasan oma poika André Smulter palaa Sportiin. Viimeksi Smulter on Sportissa pelannut kauden 01-02, ja kaudella 02-03 yhden ottelun. Tämän jälkeen Smulter on pelannut kaksi kautta Norjassa, Bergen Flyersin joukkueessa, Italiassa SV Renonin joukkueessa Serie A:ta, Aasian Liigaa Nordic Vikingisissä, ja viime kaudella Ruotsin Allsvenskania Gislaveds SK:ssa. Smulter on valmennuskaksikolle tuttu pelaaja, sillä ketju Mikko Manner - Ari-Pekka Pajuluoma - André Smulter on tuttu Sportin vuosilta. Smulter on pelannut aiemmin myös Kalmarissa ja Hudiksvallissa Allsvenskania, Jeppiksessä II-divisioonaa ja kaksi ottelua A-nuorten SM-sarjaa Raumalla.

- André on nähnyt paljon. Norja, Ruotsi, Italia, Kiina, Maalahti... Ei enää niin nuori kaveri, mutta varmasti 10-15 maalin mies myös Mestiksessä, kertoi Westerback.

- Moni katselee noita Andrén läpikäymiä maita, ja miettii varmasti sitä tasoa. Mutta Italiaan ja Norjaan ei pääsarjatasolle pääse mikään keskitason Mestis-pelaaja enää nykyään. Hän on kaikkialla ollut ykkösketjun mies, ja koskaan ei ole saanut potkuja mistään. Ulkomailla jos voitetaan niin joukkue voittaa, mutta jos hävitään niin se on ulkomaalaisten vika, Manner kertoi Smulterin meriiteistä.

Kauhavan poika Jussi Pernaa aloittaa toisen täyden kautensa Vaasassa. Viime kausi oli henkilökohtaisella tasolla erittäin onnistunut. Pernaa voitti koko sarjan tehopörssin ja teki sivussa puolustustehtävien ohella 19 tehopistettä. Pernaan pakkipari Mikael Hallbäck teki aiemmin jo kahden vuoden jatkosopimuksen.

- Todella iso pala puolustukseen. Nopea luistelija, tehopörssin ykkönen ja todella ehjä suoritus viime kaudella, oli Westerbackin kommentti.

- Valmentajat arvostavat tuota tehopörssin lukemaa. Hän on tulevaisuuden liigapakki. Jussi tekee 3-3 hyökkäyksistä niillä nopeilla nousuilla 4-3 ylivoimahyökkäyksiä, joita on mahdoton puolustaa. Manner kertoi Pernaan vahvuuksista.

- Oli muutama vaihtoehto mitä vakavasti harkitsin, mutta päätös jäädä Sportiin oli lopulta helppo. Haluan kehittyä vielä pelaajana ja Sportissa saan sen mahdollisuuden. Lähden liigaan sitten kun aika on oikea ja itsestä siltä tuntuu, kertoi Pernaa.

Kookas Filip Riska pelasi toistamiseen Sportissa viime kaudella. Loistavat otteet herättivät Liigassa kiinnostuksen uudelleen, ja Riska tekikin kauden päätyttyä sopimuksen uudelleen JYP:iin. Sopimus kuitenkin pitää Riskan Mestiksessä vielä kauden 07-08, jonka jälkeen Riska siirtyy Liigaan. Riska teki viime kaudella Sportissa tehot 12+16.

- Riska oli sellainen pelaaja kuka todella haluttiin pitää. Todella kova joukkuepelaaja. Itse en oikein odottanut paljoakaan häneltä viime kaudella, mutta vakuutti ainakin minut. Kovat tehot, kova kaveri maalinedustalla, Westerback analysoi Riskan panosta.

- Ei hän vahingossa päässyt kaksikymppisten maajoukkueeseen. Filip oli koko kauden yksi parhaita pelaajia. Maalin edestä ylivoimalla häntä ei siirrä kukaan sivuun, ja hän teki 12:sta maalista varmaan kymmenen maalivahdin edestä. Hän haluaa voittaa, on varmaan joukkueen kovin treenaaja, kahden miehen alivoimalla loistava, ja nuoresta iästään huolimatta esimerkkillinen johtaja, oli Mannerin lausunto.

Samalla Vaasan Sport ilmoitti, että joukkueen kapteeni ja laitahyökkääjä Markus Jämsä ryhtyy pelaamisen ohella kantamaan vastuuta myös myynti- ja markkinointityöstä toimiston puolella. Vastaavaan sopimukseen viime kaudella pääsi eilen Norjaan sopimuksen tehnyt Pete Suonpää.

- Pikkuhiljaa tässä mennään ja opitaan. Rupeaa ikää olemaan jo sen verran että pitää ajatella jo jääkiekon jälkeisiä asioita. Olen kausikorttimyynnissä mukana, ja mestarin (Juha Saari, toimitusjohtaja) opissa, ja hitaasti opetellaan. En rupea heti millekään Nokian pääjohtajalle soittelemaan, Jämsä nauratti lehdistöä.

- Markus on pari viikkoa ollut tässä mukana, ja on myynyt kausikortteja tosi hyvin. Yhteistyökumppanit ovat ihan ihmeissään kun joukkueen kapteeni soittelee heille. On siinä jo yksi perheriitakin saatu aikaan ja satasesta lyöty vetoa, että oliko se Jämsä joka firmaan soitti, kertoi uudesta alaisestaan toimitusjohtaja Juha Saari.

Juha Saari vahvisti tieton, jonka mukaan Sport on mukana heinäkuun lopussa pelattavassa Pitsiturnauksessa Raumalla. Sport on ainut liigan ulkopuolinen joukkue, mutta muista joukkueista Saari ei voinut antaa vahvistusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle