Sport julkaisi valmentajat ja neljä pelaajaa

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sport on sopimusasioiden valossa erittäin ajoissa asialla. Tänään julkaistiin valmennuskolmikko sekä neljä uutta pelaajasopimusta.

Valmennuskolmikko tulee olemaan ensi kaudella täysin vaasalainen. Kolmikko on kokonaisuudessaan entisiä Sportin pelaajia.

Kesken kauden peräsimeen siirtynyt Kenneth Westerback jatkaa ykkösvalmentajana, uutinen hänen jatkosta julkaisiin jo aiemmin. Avustajakseen Westerback saa Jari Kiviniemen sekä vielä viime kaudella joukkueessa pelanneen Mikko Mannerin.

Kiviniemi pelasi Sportissa vielä ikämies-ikäisenä Sportin noustua takaisin silloiseen I-divisioonaan, kaudella 1997–1998. Kiviniemi oli pelaajaurallaan kovaotteinen joukkuepelaaja ja edusti Sportia pitkälle toistakymmentä vuotta.

Manner pelasi kaksi viimeistä kautta Sportissa tahkottuaan muutaman vuoden ajan ulkomailla, Ruotsissa ja Tanskassa.

Neljä uutta pelaajasopimusta

Sport julkaisi jatkosopimuksen monivuotisen luottopuolustaja Mikael Hallbäckin kanssa. Jo vuosia pakkikalustoon kuulunut Hallbäck menetti viime kauden lopun käsivamman takia. Hallbäck on varmaotteinen puolustava puolustaja.

Vaasalaisen jääkiekon yksi lupaavimmista pelaajista, Kim Nabb palaa Sportiin vietettyään vuoden Rauman Lukon junioreissa. Nabb pääsi toissakaudella pelaamaan muutaman Mestis-ottelun Sportin paidassa. Nabb on erittäin taitava ja monipuolinen hyökkääjä.

Juha Salmu palaa Suomeen vietettyään viime kauden Ruotsin Allsvenskanissa. Salmu on Kärppien kasvatti ja viimeksi sulavaliikkeinen ja taitava puolustaja edusti Suomessa Kokkolan Hermestä.

Porukan mielenkiintoisin nimi lienee kuitenkin Pietarsaaresta siirtyvä Filip Riska. -85 syntynyt Riska edusti viime kaudella Suomi-sarjan Pietarsaaren Jeppistä, pelaten koko kauden joukkueen ykköskentässä. Isokokoinen ja taitava laituri on todennäköisesti kesällä NHL-scouttien papereissa kun taalajäille varataan taas pelaajia.

Muutoksia joukkueen runkoon

Vielä muutama kausi sitten oli vaikeaa löytää montaakaan vaasalaista Sportin riveistä. Viime kaudella alkanut strategian muutos on tuonut takaisin Vaasaan lukuisia poislähteneitä pelaajalupauksia. Nykyjoukkueen rungosta on jo reilu enemmistö vaasalaisen kiekkokoulun kasvatteja.

SM-liigan suljettua ovensa on monia lupaavia pelaajia lähtenyt muualle etsimään paikkaansa auringosta, sama trendi on ollut nähtävissä myös muilla Mestis-paikkakunnilla. Nyt suunta Vaasan pelaajaliikenteessä on päinvastainen.

Uusia pelaajasopimuksia on luvassa toukokuun aikana. Joukkue pyritään saamaan täyteen miehitykseen nopeassa aikataulussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle