Sport julkaisi tukun sopimuksia

MESTIS / Uutinen
Mestiksen mestari Vaasan Sport julkaisi muutaman pieneen rooliin viime kaudella jääneen pelaajan sekä parin try-outille tulevan kaverin nimet. Myös seuran A-nuorten joukkue sai kasan vahvistuksia. Sen sijaan ulkomaalaisvahvistusten julkistukset jäivät ensi viikolle.

Mestiksen mestarijoukkue vahvistui lähinnä nuorilla A-junioreilla. Monelle on luvassa peliaikaa myös edustusjoukkueessa, mikäli paikkaajia Mestis-tasolle tarvitaan.

Edustusjoukkueen kanssa sopimuksen teki viime kaudella yhdessä ottelussa esiintynyt Erik Riska. JYPin liigajoukkueen pelaajan Filip Riskan pikkuveli pelasi viime kauden Sportin A:ssa, ja oli yhtenä kulmakivenä nostamassa joukkuetta pitkän tauon jälkeen takaisin A-nuorten SM-liigaan.

Edustusjoukkueen mukaan palasi myös Sportin kasvatti Markus Talas. Viime kaudella Sportissa aloittanut, mutta jo aikaisessa vaiheessa Mikkelin Jukureihin siirtynyt Talas hakee paikkaa Sportista try-outin kautta.

Samanlaisella try-out-sopimuksella harjoitusringissä jatkaa myös Antti Jaatinen, joka on edustanut viimeiset kaksi kautta Sportia. Uutena kaverina try-outille saapuu pitkän linjan Mestis/I-divisioonakonkari Jarno Kantelus. Kotikaupungissaan Forssassa pitkän uran tehnyt Kantelus tarttui ilomielin Sportin hänelle tarjoamaan haasteeseen. Kanteluksella on FPS:n lisäksi Mestis-kokemusta Kokkolan Hermeksestä.

– Jokainen joka Kanteluksen tuntee, tietää millainen kiekkosoturi hän on. Hyvä maalintekijä, ja pelaa vahvasti molempiin suuntiin. Viimeiset pari kautta hän on pelannut perheyrityksen takia kotikaupungissa Forssassa, mutta Sportin try-out-tarjousta hän ei voinut ohittaa, kertoi pelaajakoordinaattori Jukka Suutari.

Sportin A-nuoriin kiinnitettiin kaksi pelaajaa TPS:n, yksi HIFK:n ja yksi Jokerien junioreista.

Italian nuorten maajoukkueen ykköspakki Roland Hofer pelasi viime kaudella HIFK:n A-nuorissa. Hofer pelasi jo 16-vuotiaana Italian pääsarjassa. HIFK:n A:ssa Hofer aloitti 7. puolustajana, mutta kauden edetessä pelipaikka oli jo ykkösparissa.

– Hofer oli IFK:n A:ssa ykkösparissa. Hän halusi tulla kehittymään ison peliajan ja vastuun perässä Vaasaan. Italiassa hän pelasi nuorena jo entisiä SM-liigan, Elitserienin ja AHL:n pelaajia vastaan, Suutari jatkoi.

TPS:n A:sta Sportiin siirtyivät taitava keskushyökkääjä Olli Lieskivi ja peruspakki Benjamin Kaikkonen.

– Olen pitkään seurannut nuorten sarjoja, ja kun kuulin että Lieskivi olisi mahdollista saada meille, niin olin todella positiivisesti yllättynyt. Todellinen hiomaton timantti, ja toivotaan että hänestä "Tami" (Tamminen) ja "Kena" (Westerback) saavat pelimiehen. Benjamin Kaikkonen on ollut aina hyvä tasainen suorittaja ja hienoa, että hän haluaa kehittyä hyväksi jääkiekkoilijaksi, Suutari kommentoi turkulaiskaksikkoa.

Pääkaupunkiseudulla Bluesin, Jokerien ja Kiekko-Vantaan junioreissa kiekkoillut kookas Kenneth Kavanne tulee ensi kaudella myös pukemaan päälleen Sportin pelipaidan.

Sportin edustusjoukkueella on optio käytettävissä Paul Cabanan kanssa. Kanadalainen Cabana on parin viime kauden aikana ollut vaasalaisten yksi parhaista maalintekijöistä, ja päävalmentaja Juhani Tamminen on ensi viikolla yhteydessä Cabanan kanssa. Myös joukkueen hankintalistalla olevat Pohjois-Amerikan vahvistukset, hyökkääjä ja puolustaja, ovat allekirjoittaneet sopimukset. Nämä pelaajat julkistetaan alkavalla viikolla ennen juhannusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle