BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Sport julkaisi sopimuksia

MESTIS / Uutinen
Mestiksen viime kauden kakkonen Vaasan Sport ei ole jäänyt tuleen makaamaan. Tänään joukkue julkaisi toistakymmentä nimeä jotka jatkavat joukkueessa myös ensi kaudella. Uusia tulokkaita joukkueessa on toistaiseksi vain yksi.

- Sportin viime kauden runko pysyy hyvin kasassa. Vaikka liigan tulevaisuus on edelleen avoimena, Sportin tavoite on edelleen liigassa. Epävarmuus tulevaisuudesta on näkynyt erityisesti pelaajien sopimusten kohdalla, mutta tänään julkaistu nimilista kertoo omalta osaltaan siitä, että Vaasassa uskotaan liigakarsintojen palautumiseen.

lehdistötilaisuus:

Kaasu pohjaan - kohti uutta kautta.
[lue]

- Unelma elää edelleen, se vain siirtyi vuodella, Juhani Tamminen kommentoi asiaa jo kauden päätyttyä.

Varmoja poislähtijöitä on tällä hetkellä vasta yksi. Kanadalaispakki Chris Allen siirtyi kauden päätteeksi SM-liigaan.

- Sanoin Chrisille viime kauden alla että kun pelaat täällä kauden hyvin, niin sen jälkeen puoli Eurooppaa on sinun perässäsi. Ja näin myös kävi. Ilves tarjosi kaksi ja puolikertaisen palkan, eikä me siihen voitu vastata, Tamminen valottaa Allenin siirtymistä Ilvekseen.

Sportin joukkueeseen tässä vaiheessa liittyy vain yksi pelaaja viime kauden joukkueen ulkopuolelta. Pohjanmaan rannikolta Pietarsaaresta kotoisin oleva Miro Laitinen siirtyy Sportiin Mikkelin Jukureista. Nuorena Tapparaan Jeppiksen riveistä lähtenyt Laitinen on pelannut kirvesrintojen junioreissa kaudesta 97-98 lähtien, ja kolme viime kautta on mennyt Mikkelin Jukureissa.

-

Viime kauden joukkueen ykköskentästä jatkaa laitahyökkääjät Markus Jämsä, jonka pitkä jatkosopimus julkaistiin jo viime kauden aikana, sekä kesken kautta Italiasta siirtynyt amerikkalaishyökkääjä Aniket Dhadphale. Kakkosketjusta jatkavat niinikään laitahyökkääjät. Vesa Myllyaho teki jatkosopimuksen, Pete Suonpään sopimus oli kaksivuotinen. Kolmosketjun laituri Kalle Mattila teki jo viime kesänä monivuotisen sopimuksen. Nuorten MM-kisoissa esiintynyt Kim Nabb käyttää optiovuotensa Sportin kanssa. Pudotuspeleissä vahvasti esiintynyt neloskenttä Mika Suoraniemi - Ari-Pekka Pajuluoma - Teemu Sainomaa jatkaa kokonaisuudessaan.

Avoimena ollut maalivahtikysymys sai ainakin yhden vastauksen, kun Aku Limnell jatkaa Vaasassa. Viime kaudella Limnell puolitti kauden edustusjoukkueen ja A-junioreiden välillä, mutta alkavalla kaudella Limnell on vain edustuksen pelaaja.

Puolustuskalustosta ainoana pidemmän sopimuksen kirjoittaneella Markus Laineella on sopimuksen toinen vuosi edessä. Jatkosopimuksen kirjoittivat Laineen pakkipari Miika Jämsä, Mikael Hallbäck ja Pasi Kuusisto. Viime kaudella yhden ottelun pelannut Aleksandr Baryshev siirtyy A-junioreista edustusjoukkueen pelaajaksi.

Juhani Tamminen jatkaa joukkueen päävalmentajana, Mikko Manner pysyy niinikään penkin takana apuvalmentajana ja Kai Kuusisto vastaa jatkossakin maalivahtien valmennuksesta.

Sportin sopimuspelaajat 27.4.2005

» Lähetä palautetta toimitukselle