TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Sport julkaisi kolme uutta pelaajaa

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sport jatkaa joukkueen ripeää rakentamista. Tänään julkaistiin kolme pelaajaa lisää jo entuudestaan laajaan rinkiin. Uusina miehinä joukkueeseen liittyvät Ville Varakas ja Marcus Niemi. Jatkosopimuksen allekirjoitti Jarno Kosonen.

Sportin puolustus laajeni kahdella pelaajalla, ja hyökkäyspäähän löytyi yksi pelaaja ulkomailta. Joukkueen rakentamisessa on ollut hyvä henki alusta asti, ja tätä kiittelivät joukkueen toimitusjohtaja Jari Välimäki ja päävalmentaja Mikko Manner.

- Se on merkki kun vanhat konkarit haluaa jatkaa, että joukkuetta on rakennettu oikein, Välimäki kertoi.

- Nämä pelaajat ovat oman ikäluokkansa huippuja. Kahtena viime kautena ollaan kokeneella joukkueella päästy hopealle, mutta se voitto puuttuu. Nyt on koossa nälkäinen porukka ja uskotaan että pelaajat pelaavat parhaan kautensa. Toissakaudella hopeaa jaksoi juhlia, mutta viime kaudella ei, Manner totesi.

Sport-kasvatti Jarno Kosonen kirjoitti jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Mestiksen muutaman vuoden takainen All-Stars puolustaja piti toissakaudella välivuoden, mutta palasi vahvasti viime kaudella mukaan joukkueeseen. Kosonen oli syyskaudella tehopörssissä parhaiten plussalla, mutta polvivamma lopetti kauden kesken.

- ”Kossu” näytti viime kaudella että on tosissaan mukana, ja treenasi ja pelasi sen mukaisesti. Nyt kun taas ollaan kunnossa niin varmasti on luvassa samanlainen kausi tai parempikin kuin viime vuonna, Manner kertoi Kososen panoksesta.

Uutena puolustajana mukaan tulee HIFK:stä Ville Varakas. HIFK:n riveissä Varakas on voittanut A-nuorten SM-kultaa ja oli mukana myös pari vuotta sitten Suomen kisoissa U20-maajoukkueessa.

Varakas oli tyytyväinen siirrostaan Sportiin. Peliaikaa on miehellä haussa, ja luottamus uutta seuraa kohtaan on korkealla.

- Sportilla on pääkaupunkiseudulla hyvä maine. Paras kaikista Mestis-seuroista. Organisaatio on liigatasoa ja olen kaikilta kuullut että täällä on hienoa pelata. Siinä vaiheessa kun Sport tuli mukaan kuvioihin niin muut tarjoukset jäivät, ei kenelläkään ollut tarjota yhtä hyvää pakettia kuin Sportilla, Varakas kehui uutta työnantajaansa.

Vaasalaisjoukkueen hyökkäyspäätä vahvistamaan tulee Marcus Niemi Ruotsista. Hyökkääjä kävi Sportin A-juniorien harjoitusleirillä, ja vakuutti seurajohdon sopimuksen arvoisesti. Sopimus on kuitenkin mallia noviisi, eli osa kaudesta kuluu varmasti A-juniorien riveissä.

- Marcus on tyypillinen ruotsalainen pelaaja. Hyvä luistelu ja kova liike, ehkä voimaa tarvitaan vielä vähän. Varmasti tulee pelaamaan osan kaudesta edustuksen mukana, mutta A:ssa menee osa kaudesta varmasti koska on vielä A-juniori, pelaaja-asioista vastaava kertoi Ari-Ville Syrenius poissaolevasta ruotsalaisesta hyökkääjästä.

Viime kaudella Niemi pelasi Ruotsin 1. divisioonan IF Troja Ljungbyn joukkueessa.

Jo aiemmin Sportin kanssa sopimuksen tehneen Patrik Westerbackin kohdalla huhut olivat vahvasti viemässä taiturimaista sentteriä ulkomaille, eikä siirto ollut kaukana miehen omien sanojen mukaan.

- Venäjältä oli paikka lähellä. Samoin paikka Saksan pääsarjassa oli käsissä. Täällä on kuitenkin perhe ja kaksi lasta, ja se teki lähtemisen aika vaikeaksi. Venäjältä olisin saanut paljon enemmän rahaa, mutta onko se sen arvoista? Asua kahdeksan kuukautta siellä ja olla erossa perheestä. Sport on saanut tänne kovan ja nälkäisen joukkueen kasaan. Sport on aina hoitanut mun asiat hienosti ja lopulta oli helppo jäädä tänne, Westerback jatkoi.

Sportin toimitusjohtaja Jari Välimäki paljasti myös uutisia jääkiekon tulevaisuudesta. Isoin asia on se, että liiga pitää ovensa auki kaksi seuraavaa kautta. Karsintoja tosin ei tulla pelaamaan, mikäli Mestiksen voittaa joku joukkue, millä ei ole realistisia mahdollisuuksia pelata liigassa.

- Sportin kannalta on hyvä, että kenelläkään liigan puolella ei ole mitään estettä etteikö Sport olisi liigaan sopiva joukkue. Talous tosin poislukien. Mutta talouden kanssa tehdään kovasti töitä jatkossa, Jari Välimäki totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle