Spanhel HIFK:iin try-outille

LIIGA / Uutinen
Tsekkilaituri Martin Spanhel on tehnyt koesopimuksen Helsingin IFK:n kanssa.

Spanhelia pidetään hieman perinteisestä tsekkityylistä poikkeavana pelaajana, sillä hän on melko fyysinen laituri ja viihtyy myös kulmissa. Silti myös maila pysyy kädessä, sillä kaudella 1999-2000 Spanhel naputteli Extraliigan Plzenin riveissä muhkeat tehot 21+27 52:ssa ottelussa. Samalla kaudella hän oli mukana voittamssa Tsekille MM-kultaa Norjassa.

Seuraavaksi kaudeksi hän siirtyikin rapakon taakse Columbuksen riveihin, mutta ura ei auennut ja suuremman osan kaudesta mies joutuikin viettämään farmiseura Syracuse Crunchin riveissä. Spanhel viihtyi myös toisen kauden Yhdysvalloissa, mutta kausi meni samoissa merkeissä kun edellinenkin, eikä Amerikan reissusta kertynyt kuin yhteensä kymmenen NHL-ottelua.

Viime kaudeksi Spanhel siirtyi takaisin kotimaisemiin Sparta Prahan riveihin, muttei kuitenkaan täyttänyt paikallisten odotuksia. 40 ottelussa kertyneet tehot 5+5 eivät jättänyt kummoista kuvaa Spanhelin osaamisesta, vaikka kyseessä oli tiedetty tekijämies. Isokokoisen laiturin kautta kuitenkin häiritsivät loukkaantumiset, jotka lienevät nyt taakse jäänyttä elämää.

Ensimmäistä kertaa Spanhel nähdään petonutussa tänään Hämeenlinnassa, kun IFK aloittaa harjoituskautensa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan Rinkelinmäellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle