TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Spang koko viikon pelikiellossa

LIIGA / Uutinen
Dan Spang huilaa kolme ottelua.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n Dan Spang määrättiin kolmen ottelun pelikieltoon.

Dan Spangin kärppähyökkääjä John Normaniin kohdistama taklaus ei jäänyt ilman kurinpitäjän huomiota. HPK-pakki komennettiin kolmen ottelun pelikieltoon, joka pitää Spangin sivussa Kerhon kaikista tämän viikon otteluista.

- Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan taklauksessa Spangin olkapää osuu käytännössä suoraan Normania päähän. Tällä perusteella tilanteeseen ei sovellu ns. taklauksen vastaanottajan vastuu, vaikka Norman on tilanteessa pää ja katse alhaalla, kurinpitäjä Sampo Liusjärvi sanelee päätöksessään.

- Vastaanottajan vastuu tule kysymykseen myöskään sillä perusteella, että Norman on tilanteessa matalassa asennossa, koska Normanin peliasento ei muutu taklauksen edellä siten, että taklauksen osuminen päähän johtuisi Normanin peliasennon muuttumisesta.

Norman loukkaantui tilanteessa, mikä oli tuomiota koventava tekijä.

Spangin rangaistuksen ensimmäinen osa on vuorossa tiistain HIFK-ottelussa. Tämän lisäksi Spang on pelikiellossa HPK:n perjantain ja lauantain otteluissa Bluesia vastaan. Pelaajayhdistyksen ja SM-liigan sopimuksen mukaisesti Spang menettää myös 2,5% kausipalkastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle