Sopimusuutisia Philadelphiasta

NHL / Uutinen
Philadelphia allstar-laituri John LeClair solmi uuden monivuotisen sopimuksen Flyersin kanssa. Sopimuksen tarkkoja yksityiskohtia ei vielä julkaistu, mutta Philadelphia Daily Newsin mukaan se lienee viisivuotinen ja arvoltaan 42.5 miljoonaa dollaria. Flyers pitää lehdistötilaisuuden sopimuksesta kello 17 Suomen aikaa.

Flyers tarjosi jo samankaltaista sopimusta ennen viime kauden alkua, mutta LeClair hylkäsi tarjouksen tarkoituksenaan testata arvoaan vapailla markkinoilla. Hän kärsi kuitenkin viime kaudella pahasta selkävammasta, jonka takia hän oli pelaamatta liki koko runkosarjan. Vamman myötä LeClairin arvo tippui markkinoilla, joten Flyersin sopimustarjouksen hylkääminen olisi ollut suuri taloudellinen riski. Flyersin omistaja Ed Sniderin mukaan sekä seuran että LeClairin ykkösvaihtoehto oli koko ajan Philadelphia Flyers.

LeClair aloitti uransa Montrealin paidassa ja voitti kerran Stanley Cupin ennen siirtoaan Philadelphiaan. Siirtonsa jälkeen LeClair nousi nopeasti NHL:n huipulle monivuotisen ketjukaverinsa Eric Lindrosin avustamana. 32-vuotias LeClair on tyypillinen voimahyökkääjä, joka viimeistelee suurimman osan maaleistaan maalin edustalta. LeClair on tehnyt jokaisella täydellä kaudellaan Flyersissa yli 40 maalia. Seurajohto odottaa häneltä vahvaa panosta myös tulevina kausina sekä kaukalossa että johtohahmona pukukopissa.

Julkisuudessa oli esitetty spekulaatioita joiden mukaan LeClair ei olisi jatkanut joukkueessa ilman joukkueen entistä kapteeni Eric Lindrosia. LeClairin sopimus katkoi näiltä huhuilta siivet, ja nyt Philadelphia yrittää kuumeisesti etsiä LeClairin ketjuun uutta sentteriä. Flyersin toimitusjohtaja Bobby Clarke ja Lindrosin edustajat ovat neuvotelleet tällä viikolla mahdollisesta siirrosta ilman sen konkreettisempaa tulosta. Neuvottelut sujuivat kuitenkin osapuolten mukaan rakentavassa hengessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle