Sopimusten teko ei lopu Washingtonissa

NHL / Uutinen
Capitalsin GM George McPhee teki viime viikolla töitä hartiavoimin ja saikin aikaiseksi jatkosopimukset viiden pelaajan kanssa ”sopimus per päivä” -tahtia. Nimensä jatkopapereihin laittoivat keskushyökkääjät Andrei Nikolishin ja Trent Whitfield , laituri Peter Ferraro , maalivahti Corey Hirsch sekä puolustaja Dean Melanson. Tämän viikon maanantaina julkaistiin vielä maalivahti Sebastien Charpentierin jatkosopimus ja eilen oli vuorossa laituri Mark Murphy.

GM George McPhee ei tyytynyt viime viikon sopimusryppääseen vaan tuntuu jatkavan samaa sopimus per päivä -tahtia myös tällä viikolla. Maanantaina julkaistiin farmivahti Sebastian Charpentierin jatkosopimus ja eilen vuorossa oli saman joukkueen viime kauden pistekuningas Mark Murphy. Murphyn sopimus on vuoden mittainen.

Alle 180 senttinen Murphy voitti Piratesien pistepörssin 29 maalilla ja 41 syötöllä. Kulunut kausi oli laiturisentterille vasta ensimmäinen kokonainen ammattilaiskausi. Murphyn pelityyliä on verrattu Theo Fleuryn tyyliin; puutteet koossa paikataan armottomalla yrityksellä ja röyhkeällä pelityylillä. Taitoa löytyy eikä fyysistäkään peliä kaihdeta yhtään.

Murphy vakuuttikin Piratesien GM Shawn Simpsonin siinä määrin viime kauden esityksillään, että Simpson pitää Murphyä vakavana ehdokkaana taistelemaan pelipaikasta Capseissa harjoitusleirillä syyskuussa.

Murphyn sopimuksen myötä Piratesien kaikki viime kauden runkopelaajat ovat sopimuksen alla, Glen Metropolitia lukuunottamatta. Metropolitin jatkosta ei ole organisaation taholta kuulunut minkäänlaista kommenttia, joten vain aika kertoo miten tulee käymään.

Maanantaina merkittävin sopimus

Viime viikko alkoi ehkä merkittävimmällä sopimuksella, kun Andrei Nikolishin pisti maanantaina puumerkkinsä joukkueen tarjoamaan yksivuotiseen jatkopaperiin. Nikolishin tulee nettoamaan ensi kaudesta 1.24 miljoonaa dollaria. Viisi kautta Washingtonissa pelannut 28-vuotias keskushyökkääjä tunnetaan hyvänä all-around –pelaajana, joka tunnetaan parhaimmin hyvänä aloittajana ja tunnollisena puolustavana sentterinä vaikka mies pystyy myös pelintekoon. Viime kaudella hän pelasi pisteiden valossa parhaimman Capitals-kautensa tehden 81 pelissä 13 maalia ja 24 syöttöä viettäen suurimman osan kaudesta Peter Bondran sentterinä. Nikolishinin ensi kauden pelipaikka määräytyy pitkälti loppukesän aikana, jolloin sentterikuviot lopullisesti selkiytyvät. Adam Oatesin mahdollinen jääminen/kauppaaminen vaikuttavat paljolti Nikolishinin pelipaikkaan ensi kaudella. Tarjolla on rooleja Bondran ruokkijasta nelosketjun karvaavaan laituriin.

Nikolishinin sopimuksen jälkeen viime kauden pelaajista ilman sopimusta on enää Jeff Halpern, jonka kanssa sopimusneuvottelut aloitetaan tässä kuussa.

Tiistai täytti sentteriosastoa lisää

Tiistaina McPhee ankkuroi joukkueeseensa ensi kaudeksi nelosketjun sentterin Trent Whitfieldin muodossa. Whitfieldin sopimus kattaa ensi kauden ja on arvoltaan 440 000 dollaria. Vuoden 99-00 pudotuspeleissä NHL-debyyttinsä tehnyt Whitfield pelasi viime kaudella 66 peliä lähinnä nelosketjun sentterinä tehoin 2+5. Ensimmäinen NHL-maali syntyi maaliskuussa ottelussa Rangersia vastaan ja heti seuraavassa pelissä Ottawaa vastaan tuli kauden toinen ja viimeinen maali.

Nuori sentteri nostettiin joukkueeseen marraskuun lopulla paikkaamaan loukkaantunutta Jan Bulista. Rookie-sentterin terrierimäinen pelityyli ja etenkin vahva puolustustyöskentely vakuutti coach Wilsonin siinä määrin, että loppukauden sentteri pelasi ylhäällä ja peliaikaakin liikeni myös hyökkäävimmissä ketjuissa. Whitfield jatkanee joukkueessa ensi kaudella samassa nelosketjun karvaavassa roolissa.

Kokemusta farmiin keskiviikkona

Keskiviikko toi mukanaan ilouutisen lähinnä farmijoukkue Portland Piratesin kannattajille. Viimeiset kolme kautta Bostonin farmijoukkue Providencessa pääsääntöisesti pelannut laituri Peter Ferraro solmi vuoden sopimuksen Capitals-organisaation kanssa. Ferraro hankittiin lähinnä tuomaan syvyyttä ja kokemusta Piratesin nuoren joukkueen hyökkäysosastoon. Poissuljettua ei tietenkään ole pelaaminen itse ykkösjoukkueessakaan mikäli esitykset siihen oikeuttavat. Ferraro on edustanut NHL:ssä Rangersia, Penguinsia ja Bruinsia. NHL:ssä pelaamassaan 88 ottelussa hän on tehnyt yhdeksän maalia ja antanut neljätoista syöttöä.

28-vuotias laituri oli voittamassa AHL:n mestaruutta Providencen paidassa kaudella 98-99. Tuolloin hänet palkittiin pudotuspelien parhaana pelaajana. Samalla kaudella hän pelasi Bostonissa eniten NHL-pelejä yksittäisen NHL-kautensa aikana, 46 peliä. Kahtena viimeisenä kautenaan Ferraro on lähinnä pelannut Providencessa ollen joukkueen paras pistemies. Peter Ferraro varattiin, kuten myös kaksoisveli Chris, New York Rangersin toimesta vuoden 1992 draftissa.

Torstai täytti maalitolppien väliä

Torstai selvensi lisää farmiseura Piratesin ensi kauden maalivahtisuunnitelmia kun Corey Hirsch solmi jatkosopimuksen (1+1 vuotta) organisaation kanssa. Pirates ei enää toista kautta peräkkäin halunnut riskeerata lähtemällä kauteen kahden kokemattoman veskarin tilanteella ja siksi Hirsch haluttiin jatkamaan seurassa. Hirschin jatkosopimusta on varmasti ollut puoltamassa myös valmentaja Glen Hanlon, joka Vancouverissa toimiessaan oli paljon tekemisissä maalivahtinsa kanssa. Piratesien maalivahtiosasto täydentyi lopullisesti maanantaina kun viime kaudella Hirschin kanssa kauden puoliksi pelannut maalivahtilupaus Sebastien Charpentier teki joukkueen kanssa kaksivuotisen sopimuksen, josta jälkimmäinen vuosi on optiovuosi.

Hirsch aloitti viime kauden Portlandissa 25 ottelun farmitry-outilla, mutta lokakuun lopulla Caps teki vuoden sopimuksen hänen kanssaan ja lainasi saman tien AHL-seura Albanyyn, koska organisaation nuorille veskareille haluttiin antaa näytönpaikkaa Portlandissa. Albanysta Hirsch siirrettiin IHL:n Cincinnatiin, jossa pelasi kolmetoista ottelua. Hirsch palautettiin kuitenkin takaisin Portlandiin kauden puolivälissä kun juniorimaalivahdit kärsivät loukkaantumisista ja heikoista peleistä. Loppukauden aikana Corey pelasi 36 peliä Portlandissa saldolla 17V-2T-17H.

Hirsch sai tililleen myös yhden NHL-ottelun, voitokkaan sellaisen, kun hän pelasi yhden erän maaliskuun puolivälin pelissä Ottawaa vastaan. Capitals oli ottelussa häviöllä 5-2 kahden erän jälkeen, kun Hirsch tuli Kölzigin tilalle maaliin. Hirsch piti nollan viimeisessä erässä ja muu joukkue latoi neljä maalia, joten tuloksena 6-5 voitto ja voitokas nollapeli Hirschille.

Perjantai toi puolustajan Piraatteihin

Perjantaina McPhee lisäsi kokemusta farmipuolustukseen solmimalla kahden vuoden jatkosopimuksen Dean Melansonin kanssa. Melanson hankittiin viimeisenä siirtopäivänä maaliskuussa Philadelphiasta vaihdossa hyökkääjä Matt Herriin. 27-vuotias Melanson pelasi loppukaudesta Piratesin paidassa 13 ottelua. Melanson tuo puolustukseen kovuutta ja kokemusta. Hänen odotetaan paikkaavan viime kaudella uransa lopettaneen Jamie Huscroftin paikan niin pelaajana kuin nuorten pelaajien ”koulijana”. Melanson on pelannut käytännössä koko yhdeksän vuotisen uransa farmiliigoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle