Sopimuksia NHL:ssä: Hlavac, Holmström, Visnovsky

NHL / Uutinen
Jälleen on tehty monia jatkosopimuksia NHL:ssä. Jatkoaika on kerännyt tähän uutiseen menneen viikon NHL-tapahtumia sopimusrintamalla.

Flyers ja Hlavac sopivat kaksivuotisesta jatkosta

Eric Lindros -kaupassa New York Rangersista Philadelphiaan siirtynyt laituri Jan Hlavac teki kahden vuoden jatkosopimuksen uuden joukkueensa kanssa. Philadelphia Daily News raportoi sopimuksen yhteisarvoksi 2.75 miljoonaa dollaria, josta Hlavac saa ensimmäisenä vuonna 1.1. miljoonaa ja toisena vuonna 1.65 miljoonaa dollaria. Hlavac on pelannut NHL:ssä kaksi kautta ja vakuuttanut niiden aikana olevansa maalintekijä myös NHL-tasolla. Kahden pelaamansa kauden aikana Hlavac on 146 pelissä tehnyt 47 maalia ja antanut 57 syöttöä(104 pistettä). Viime kauden osuus urapisteistä oli 28 maalia ja 36 syöttöä.

Kanadan olympialeirille valittu Flyers-hyökkääjä Simon Gagne ei osallistu joukkueen nelipäiväiseen valmistelutapaamiseen, koska toukokuussa leikattu olkapää ei ole vielä täysin kunnossa.

Detroitilla pakka kasassa

Ruotsalaisen Tomas Holmströmin tehtyä kolmivuotisen jatkosopimuksen on Detroitilla sopimus kaikkien haluamiensa pelaajien kanssa. Laituri Holmströmin sopimus on Detroit Newsin mukaan 3.9 miljoonan dollarin arvoinen ja sisältää mahdollisia bonuksia peliesityksiin liittyen.

Holmström edustaa Detroitin fyysisempää osastoa ja on omimmillaan maalinedustakahinoissa ja laitaväännöissä. Sisukas laituri on vuosi vuodelta parantanut esityksiään myös pisteiden valossa. Viime kaudella Holmström saalisti 73 pelissä 16 maalia ja 24 syöttöä. Holmströmin kasvaneesta roolista mm. ylivoimalla kertoo viime kauden yhdeksän ylivoimamaalia, mikä oli neljänneksi eniten Detroitin joukkueessa.

Muita sopimuksia:

- Viime kaudella Los Angeles Kingsien takalinjoilla tehokkaasti häärinyt Lubomir Visnovsky teki monivuotisen jatkosopimuksen. 39 pistettä(7+32) tulokaskaudellaan laukonut pienikokoinen hyökkäävä puolustaja oli koko liigan tehokkain tulokaspakki ja neljänneksi tehokkain tulokas.

- Anaheim ja ruotsalaispuolustaja Niclas Hävelid pääsivät yhteisymmärrykseen kahden vuoden jatkosopimuksesta. Hävelid pelasi viime kaudella Anaheimin takalinjoilla 47 ottelua tehden 14 pistettä(4+10).

- Phoenix Coyotes solmi kaksivuotisen sopimuksen Minnesotan yliopistossa pelanneen sentterivarauksensa Erik Westrumin kanssa. Westrum saa ensimmäistestä kaudesta 350.000 ja toisesta 375.000 dollaria. Westrum oli viides NCAA-liigan pistepörssissä 26 maalilla ja 35 syötöllään.

» Lähetä palautetta toimitukselle