Smidin sairasloma tuplaantui, HPK:lle uusi tsekki

LIIGA / Uutinen
HPK:n tsekkivahdin Zdenek Smidin sairasloman pituuden arvio tuplaantui tarkempien tutkimuksien jälkeen kahdesta viikosta vähintäänkin neljään viikkoon. HPK:n riveihin ilmaantui myös uusi tsekkipelaaja, 16-vuotias Lukas Bolf.

Smid loukkasi tiistain Pelicans-ottelussa polvensa sivusiteen ja Helsingin Diakonissalaitokselle tehdyissä tutkimuksissa selvisi, että side on vaurioitunut 25-prosenttisesti. Nuori tsekki nähdään jäällä todennäköisesti vasta joulutauon jälkeen. Kakkosvahdin hommia Smidin sairasloman aikana hoitaa Joni Puurula, joka pääsi lauantaina pitkästä aikaa pelipuuhiin torjuessaan HPK:n A-junioreiden maalilla Kerhon nuorten hävitessä kotonaan Ilvekselle maalein 2-4.

Uutena tsekkinä seuran väreissä nähdään erittäin lupaava tsekkipakki Lukas Bolf. Bolf aloitti kautensa Sparta Prahan A-junioreissa ja lähti Suomeen kehittymään kiekkoilijana. 16-vuotias poikanen on ikäisekseen kova pelimies ja on kasvanut jo miehen mittoihinkin. Karlovy Varyn kasvatin agentti on suomalaisille ja erityisesti HPK:lle hyvin tuttu mies, Jiri Hamal. Bolf debytoi Kerhon paidassa lauantaina A:n pelissä Ilvestä vastaan. Janne Jupon ulosajon jälkeen Lukas sai todella paljon vastuuta ja esitti jäällä ikäisekseen erittäin kypsiä otteita. Myös ottelua seurannut runsaslukuinen NHL-kykyjenetsijöiden joukko huomasi Bolfin taidot.

2001-2002 Extraliiga A-jun, Sparta Praha: 21 ottelua, 2+3=5, 35min

2000-2001 Extraliiga B-jun, Sparta/Karlovy: 42 ottelua, 4+13=17, 54min

1999-2000 Extraliiga B-jun?, Karvoly Vary: 43 ottelua, 2+7=9, 57min

Santala yhä sivussa, Vujtek palaa ruotuun

Tommi Santalan piti palata sairaslomaltaan peliin jo torstaina Porissa, mutta Kerhon ykkössentterin lepopaussi jatkuu yhä. Santalan pohkeessa on jotain vieläkin vialla ja hän joutuu todennäköisesti vielä alkuviikosta lisätutkimuksiin. Vamma tuli esiin Santalan verrytellessä jalkapalloa pelaamalla ennen torstain aamuharjoituksia. Myös aiemmin verryttelyfutis on koitunut HPK:n tähtisenttereiden kohtaloksi, sillä Roman Simicek satutti toipilaana ollessaan polvensa samalla tavalla. Sen sijaan tulehtuneesta jalasta kärsinyt Vladimir Vujtek on taas lauantain SaiPa-ottelussa jäällä jouduttuaan jättämään väliin alkuviikon Pelicans- ja Ässät-pelit.

» Lähetä palautetta toimitukselle