Smid tulossa Kerhoon, Turek ei

LIIGA / Uutinen
HPK on hankkimassa ensi kaudelle toiseksi maalivahdikseen nuoren tsekkiläisveskarin Zdenek Smidin. Sopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, mutta Smidin tulo näyttää todennäköiseltä. Sen sijaan päinvastaisista huhuista huolimatta keskushyökkääjä Filip Turek ei ole tulossa Hämeenlinnaan.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela myönsi Jatkoajalle tänään, että seura on erittäin kiinnostunut saamaan Smidin veräjän suulleen ensi kaudeksi. "Smid on sellainen pelaaja, josta olemme kiinnostuneita. Hänen kanssaan ollaan neuvotteluyhteydessä, mutta sopimusta ei ole vielä olemassa", Korpela totesi. Samassa yhteydessä Korpela kiisti jyrkästi sentteri Filip Turekin tulon Kerhon riveihin. "Turek on yksi niistä pelaajista joita meille on tarjottu. Jos kaikki nämä meille tarjotut pelaajat olisivat ensi kaudella mukana, niin meillä olisi n. 70-80 pelaajan rinki", toimitusjohtaja kertoi. Turek-huhu lähti liikkeelle, kun Korpela myönsi Veikkaajalle, että Turek on yksi harkinnassa olevista vaihtoehdoista. Korpelan mukaan Turekin kanssa ei ole kuitenkaan käyty minkäänlaisia neuvotteluja.

Tshekin Extraliigan Karlovy Varysta Kerhoon siirtyessään Zdenek Smid täydentäisi HPK:n maalivahtiosaston tulemalla todennäköiseksi ykkösvahdiksi. Kerholla olisi tällöin koossa kaksi nuorta maalivahtia, kakkosmaalivahdin ollessa 18-vuotias Joni Puurula, joka nousee Kerhon edustukseen farmijoukkue FPS:sta. Molemmat HPK:n tämän kauden maalivahdit, Kimmo Kapanen ja Jan Lundell, saavat siis lähteä.

Zdenek Smid on 21-vuotias Tsekin nuorten maajoukkueen luottoveskari. Pienikokoinen Smid on myös Atlanta Trashersin kuudennen kierroksen varaus viime kesältä. Näin HPK:lla olisi siis todennäköisesti riveissään kaksi Euroopan lupaavimmista nuorista maalivahdeista. Viime kaudella Smid pelasi sekä Tsekin Extra-liigassa Karlovyn Varyn joukkueessa, Karlovyn junioreissa että Tsekin ykkösdivisioonassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle