SM-liigan sarjaohjelma julkaistiin, Moberg ja Jortikka kurinpidollisiin tehtäviin

LIIGA / Uutinen
SM-liigan kesäkokouksessa lyötiin tänään lukkoon liigan ensi kauden sarjaohjelma. Mielenkiintoiseksi ohjelman tekevät uudet pelien alkamisajat.

Liigan alkamispäivä on tiistaina 17.9. jolloin aloitetaan paikallispelikierroksella. Tosin tuolla kierroksella eivät kohtaa viime vuodesta tutut "paikalliskamppailijat" Blues ja TPS, vaan niitä vastaan astuvat Kärpät ja JYP. SaiPa aloittaa kautensa seuraavana torstaina. SM-liigan otteluohjelma.

Pelien alkamisaikoihin tulee myös pieniä muutoksia. Arkisin ottelut alkavat tuttuun tapaan kello 18.30, mutta lauantaisin pelit alkavat vasta 17.00 totutun 16.00 sijaan. Ilmeisesti liigajoukkueet ovat saaneet hyviä kokemuksia muutamista viime kaudella pelatuista kello 18 alkaneista lauantaiotteluista. Sunnuntain televisio-ottelut alkavat sen sijaan tuntia viimevuotista aikaisemmin, kello 15.00.

Liigan kurinpitoryhmä koki myös muutoksia. Kurinpidosta vastaa tulevalla kaudella Frank Moberg, joka toimii myös kurinpitoryhmän puheenjohtajana. Muita kurinpitoryhmän jäseniä ovat Hannu Jortikka ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n puheenjohtaja Pekka Ilmivalta. Mielenkiintoiseksi päätöksen tekee se, että Jortikka ja Moberg ovat olleet joskus varsin tiukassakin sananvaihdossa joideinkin TPS-HIFK-otteluiden jälkeen. Toisaalta molemmilla on useiden vuosien kokemus SM-liigasta.

Liiga vahvisti myös hallituksen aikaisemmin tekemän päätöksen uudesta lohkojaosta ja neljännesvälierien pelaamisesta paras seitsemästä -systeemillä. Jatkoajan aikaisempi uutinen ja kolumni.

» Lähetä palautetta toimitukselle