SM-liigaan sääntömuutoksia

LIIGA / Uutinen
SM-liiga on päättänyt ottaa käyttöön kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sääntömuutoksia.

SM-liigan johtoryhmä päätti muuttaa liigan sääntöjä neljällä tavalla.

Suurimmat muutokset ovat, että pitkän kiekon jälkeen sen tehneellä joukkueella ei ole vaihto-oikeutta ja että alivoimaan johtaneen jäähyn tuomitsemisen jälkeen aloitus tapahtuu jäähyn saaneen joukkueen puolustusalueelta.

Lisäksi aloituksissa käytetään vain virallisia aloituspisteitä ja jatkoajan jälkeen lauottava voittomaalikilpailu lauotaan molempiin päätyihin.

Liigan johtoryhmä hyväksyi myös päävideotuomarisäännöt ja nimesi päävideotuomareiksi Sakari Pietilän ja Niki Anderssonin.

Päävideotuomari käsittelee kaikki jäällä tapahtuneet tilanteet, joista tulisi tuomita ottelurangaistus. Ottelun tuomarit tuomitsevat jäällä pelitilanteista vain maksimissaan 5 min. + pelirangaistus. Päävideotuomari analysoi tilanteen ja asettaa sen tarvittaessa kurinpitokäsittelyyn.

Niissä tilanteissa, joissa ainoa tuomio on ottelurangaistus, tuomaristo tuomitsee ottelurangaistuksen sääntökirjan mukaan. Päävideotuomari ei osallistu varsinaiseen kurinpitokäsittelyyn, vaan sen tekee kurinpitäjä tai kurinpitoryhmä.

» Lähetä palautetta toimitukselle