SM-liiga vaihtaa nimensä Liigaksi

LIIGA / Uutinen
Jatkoajan saamien tietojen mukaan Jääkiekon SM-liiga aikoo muuttaa nimensä Liigaksi. SM-liigaa lähellä olevat lähteet kertoivat Jatkoajalle, että muutos aiotaan lanseerata vielä ennen alkavan kiekkokauden alkua.

SM-liigan yhteysjohtaja Jarmo Koskinen ei aiemmin perjantaina aamulla suostunut kommentoimaan asiaa, mutta organisaatiota lähellä olevat lähteet ovat vahvistaneet nimenmuutoksen Jatkoajalle. SM-liiga muuttuu siis pelkistetymmäksi versioksi nimestään ja tunnetaan jatkossa vain nimellä "Liiga". Jääkiekon SM-liiga on toiminut samalla nimellä perustamisestaan vuonna 1975 lähtien.

Liiga on aiemmin ilmoittanut tavoittelevansa sarjan nimen myymistä mainoskäyttöön jollekin yritykselle. Ainakaan tässä yhteydessä tuo ei Jatkoajan saamien tietojen mukaan toteudu, vaan Liiga uudistaa täksi kaudeksi nimensä ja brändinsä - mukaan lukien sarjan logo. SM-liigan edellinen logo ja brändi-ilme on peräisin vuodelta 2005.

Muut suomalaiset palloilun pääsarjat tunnetaan SM-liigasta erottuvilla nimillä kuten Veikkausliiga, Korisliiga, Lentopallon Mestaruusliiga ja Salibandyliiga. Suomen ykköslajina pelkkä "liiga"-sana on jo aiemmin useimmiten yhdistetty jääkiekon pääsarjaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle