SM-liiga palkitsi parhaita

LIIGA / Uutinen
SM-liiga jakoi kausipalkintonsa lauantai-iltana. Lisäksi gaalassa jakoivat palkintoja myös Jääkiekkoliitto ja Jääkiekkojournalistien yhdistys.

SM-liigan palkintogaalassa saivat lauantaina kunniaa niin kauden parhaat erotuomarit, pelaajat kuin muutkin jääkiekkovaikuttajat. Liigakauden parhaana valmentajana palkittiin Bluesin Petri Matikainen.


Petri Matikainen valittiin liigakauden parhaaksi valmentajaksi.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Parhaan erotuomarin palkinnon jakoivat vakiopalkittava Jari Levonen ja Antti Boman. Boman oli paras myös Jääkiekkoliiton mielestä. Parhaana linjatuomarina puolestaan palkittiin Kristian Vikman.

Parhaaksi maalivahdiksi valittiin mestarijoukkue HIFK:n veräjänvartija Juuso Riksman ja parhaaksi puolustajaksi JYPin Sami Vatanen. HIFK:n kapteeni Ville Peltonen palkittiin herrasmiespelaajan pystillä. Kolmikon lisäksi liigan tähdistökentälliseen mahtuivat Ässien Ville Uusitalo, Lukon Perttu Lindgren ja Jokerien Janne Lahti. Saman seuran Teemu Pulkkinen valittiin odotetusti vuoden tulokkaaksi.

Jääkiekkoliitto puolestaan palkitsi mestarijoukkueen valmentajan Kari Jalosen. Espoon Blues oli ylivoimaisesti paras seura, sillä se oli kaikissa ikäluokissa vähintään hopealla. Seuran naisjoukkue sijoittui lisäksi omassa sarjassaan neljänneksi. Tämän saavutuksen huomioivat myös jääkiekkojournalistit, joiden mielestä Bluesin saavutus oli vuoden kiekkoteko.

Kalervo Kummolan lahjoittaman "Kalen kannun" sai maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen, liiton kunniapuheenjohtajan Kai Hietarinnan lahjoittaman "President's trophyn" puolestaan Mikael Granlund. Jääkiekkojournalistit valitsivat keskuudestaan vuoden jääkiekkotoimittajaksi Länsi-Suomen Marko Leppäsen.

» Lähetä palautetta toimitukselle