SM-liiga laajentumassa kaudelle 2005-06?

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Liigaa suunnitellaan laajennettavaksi kahden kauden päästä, jolloin paikka olisi ensisijaisesti tarjolla Mestiksen voittajalle. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola lupailee tulevan valottuvan jo lähikuukausien aikana.

SM-liigaa suunnitellaan laajennettavaksi yhdellä joukkueella kaudeksi 2005-06. Viimeiset kolme kautta liigaa on pelattu kolmentoista joukkueen voimin, eikä nousu- tai putoamismahdollisuuksia pelaamalla ole ollut.

Kaavailujen mukaan neljännentoista liigapaikan saisi Mestiksen kaudella 2004-05 voittava seura.
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola myöntää keskustelua käydyn.

-Olemme keskustelleet tällaisesta asiasta Harkimon kanssa. Ennen tulevan kesän juhannusta asiasta pitäisi olla päätöksiä luvassa, Kummola kertoi perjantaina Kouvolan Sanomissa ja Keski-Uudessamaassa ilmestyneessä Pasi Peltolan artikkelissa.

Myös SM-liigan toimitusjohtaja Urpo Helkovaara katsoo kahden kauden päähän.

-On vaikea uskoa, että mikään seura pyrkisi liigaan jo ensi keväänä. Vuosi on näissä hommissa aika lyhyt aika, Helkovaara kommentoi samassa artikkelissa.

Yleisesti vahvimpana ehdokkaana liigaperheen tulokkaaksi pidetään KalPaa, jonka taustalta löytyy pelimiehiä, kuten seuran kasvatti ja pääomistaja Sami Kapanen. Kuopiolaisseura on ollut kevään siirtomarkkinoilla näkyvässä roolissa. Ensi kaudella KalPan paidan pukevat ylleen useiden viime kauden runkopelaajien lisäksi myös mm. Tapparassa SM-kultaa voittaneet Pasi Kuivalainen ja Ville Hämäläinen.

Pelkkä Mestis-mestaruus ei kuitenkaan tule jatkossakaan riittämään nousuun, vaan myös muut liigajoukkueelle esitetyt vaatimukset pitää pystyä täyttämään. Tarkkoja vaatimuksia ei vielä kertaakaan ole seuroille esitetty. Helkovaara myöntää, että joistain kriteereissä voidaan myös joustaa, nostaen esimerkiksi Espoon jäähallitilanteen kymmenen vuoden takaa.

Nykyisistä Mestis-seuroista vain 1999 pudonneella KalPalla on suhteellisen tuoretta liigakokemusta. TuTo pelasi 90-luvun puolessa välissä korkeimalla sarjatasolla muutaman kauden verran, KooKoo kolme kautta vuosikymmenten vaihteessa. Liigassa sen alkutaipaleilla käväissyt Vaasan Sport on myös julkisesti liputtanut nousumahdollisuuden puolesta.

I Divisioonan tilalle syntynyttä Mestistä on pelattu kolme kautta. Mikkelin Jukurit voitti tänä keväänä jo kolmannen mestaruutensa kukistettuaan Kiekko-Vantaan. KooKoolla on taskussaan hopea ja pronssi, KalPalla, K-Vantaalla, TuTolla ja Hermeksellä yksi palkintopallisija.

» Lähetä palautetta toimitukselle