SM-liiga antoi Tapparalle varoituksen

LIIGA / Uutinen
Jukka Rautakorven tuomarikritiikki poiki varoituksen.
Kuva © Jarno Hietanen
SM-liiga antoi maanantaina Tapparalle varoituksen. Syynä päätökseen oli joukkueen edustajien jatkuva tuomareihin kohdistunut arvostelu.

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen on antanut Tapparalle varoituksen erotuomareiden arvostelusta. Vuorisen päätöksen perustelujen mukaan joukkueen päävalmentaja Jukka Rautakorpi ja hyökkääjä Ville Nieminen ovat toistuvasti kommentoineet SM-liigan erotuomaritoimintaa seurojen sopiman käytännön vastaisesti.

- SM-liiga edellyttää kaikilta, mutta aivan erityisesti kokeneimmilta ja meritoituneimmilta valmentajilta ja pelaajiltaan yhteistyötä ja erotuomaritoiminnan kunnioitusta erotuomareiden toiminnan ja onnistumisen mahdollistamiseksi. Jatkuva julkinen erotuomaritoiminnan arvostelu ei edistä tuomaritoiminnan kehittämistä, Vuorisen päätöksessä kirjoitetaan.

- Lieventävänä asianhaarana voidaan pitää sitä, että syksyn aikana on myös sattunut ristiriitoja aiheuttaneita tuomariratkaisuja.

Tuoreimmiksi esimerkeiksi päätöksessä nostetaan Tapparan 16.11. JYP- ja 29.11. Jokerit-ottelut.

Ratkaisuna Vuorinen on antanut tamperelaisseuralle varoituksen.

- Tappara on työantajana vastuussa työntekijöidensä toimista. SM-liigan kurinpitosääntöjen perusteella annan Tapparalle varoituksen asiasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle