IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Slovakialainen KHL-hyökkääjä Kajaaniin

MESTIS / Uutinen
Mikus siirtyy Kajaaniin Bratislavasta.
Kuva © HC Slovan Bratislava / www.hcslovan.sk
Kajaanin Hokki vahvistuu Tomas Mikusilla.

Hokki vahvistaa rivejään slovakialaishyökkääjä Tomas Mikusilla. 20-vuotias slovakialainen liittyy kajaanilaisseuraan yksivuotisella sopimuksella.

− Mikus haluaa uralleen nostetta. Suurin yksittäinen tekijä sopimuksen synnyssä oli päävalmentaja Jari Laukkanen, joka tunnetaan erittäin hyvänä nuorten pelaajien kehittäjänä, Hokin pelaajakoordinaattori Joonas Karjalainen taustoittaa.

Mikus on pelannut kahdella edelliskaudella yli 60 KHL-ottelua Slovan Bratislavan riveissä. Kokemusta löytyy myös kotimaansa pääsarjasta ja juniorimaajoukkueista. Kauden 2012-2013 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Mikus toimi joukkueensa varakapteenina.

Slovakki tähtää kajaanilaisjoukkueessa isoon rooliin. Laukkasen mukaan hän pystyy pelaamaan molempiin suuntiin.

− Hän on erittäin hyvä suorassa luistetussa ja haastaa vahvasti yksi vastaan yksi -tilanteissa. Hänellä on myös terävä rannelaukaus, Laukkanen kuvailee.

− Mikus on totuttunut pelaamaan nuorten sarjoissa isossa roolissa, mutta nyt sellainen rooli on ensi kertaa tarjolla myös miesten tasolla. Hän halusi tulla tänne isoon rooliin ja sen lunastamiseen tulen hänelle myös mahdollisuuden varmuudella antamaan.

Tomasin veli Juraj Mikus pelasi muutama vuosi takaperin TPS:n riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös