Slovakia vahvistunee välisarjaan, Ruotsi jää tyhjin käsin?

MAAJOUKKUE / Uutinen
Phoenix Coyotesin Radoslav Suchy, Michal Handzus ja Ladislav Nagy vahvistanevat Slovakian joukkuetta välisarjasta eteenpäin. Kisaisäntä Ruotsi puolestaan näyttäisi jäävän ilman Vancouverista toivottuja vahvistuksiaan.

Slovakian kiekkoliiton kotisivujen mukaan puolustaja Suchy ja sentterit Handzus sekä Nagy ovat jo matkalla Ruotsiin, mutta eivät ehdi joukkueen alkusarjan peleihin vielä mukaan. Kaikki kolme edustivat kuluneella kaudella Phoenix Coyotesin joukkuetta, joka tippui läntisen konferenssin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella hävittyään San Joselle otteluin 4-1.

Kovatasoisia laitureita vilisevä kokoonpano on kaivannut luontaisia senttereitä, ja niinpä Handzusin ja Nagyn saapuminen on todella tervetullutta. Kookas Handzus iski NHL:n runkosarjassa 42 (14+20) pistettä Nagyn tehdessä 23 maalia ja 19 syöttöä. Nagy pelasi Phoenixissä lähinnä laiturina, mutta sentterin tonttikaan ei ole hänelle outo, sillä mm. viime vuoden MM-kisoissa hän johti Slovakian ykkösvitjaa juuri tuolta paikalta.

Teppo Nummisen parina Phoenixin takalinjoilla pelaava Ladislav Suchy on Slovakian puolustuksen ensimmäinen NHL-apu. Phoenixissä joukkueen runkosarjan parhaan plusmiinus-saldon (+26) kerännyt Suchy tuo varmuutta ja liikkuvuutta takalinjoille. NHL-runkosarjassa hyvän puolustuspelin lisäksi tehoja tälle 26-vuotiaalle puolustajalle kertyi neljän maalin ja neljäntoista syötön verran.

Näiden kavereiden lisäksi Slovakian joukkueen johto seuraa mielenkiinnolla NHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen jäljellä olevia otteluita. Joukkueeseen saattaa olla tarjolla vielä lisääkin NHL-apuja, sillä Los Angelesin tai Bostonin tippuessa olisi joukkueeseen tarjolla mm. Zigmund Palffy, Lubomir Visnovsky ja Josef Stumpel.

Hardy Nilssonin kommentit syynä kieltäytymisiin?

Ruotsin kiekkoliiton sivuilla kerrotaan etteivät Sedinin kaksoset saavu MM-kisoihin, ellei Ruotsin joukkuetta kohtaa loukkaantumissuma. Ylen teksti-tv puolestaan tietää, etteivät Matias Öhlund ja Markus Näslund ole saapumassa kisoihin. Öhlundilla on käsivamma, ja Näslund sai perheenlisäystä jokunen aika sitten.

Sedinien ja Näslundin kieltäytymisien syitä voidaan arvuutella, mutta aivan mahdottomana syynä ei voine pitää Hardy Nilssonin kommentteja Vancouver-Detroit -pudotuspelisarjan aikana. Tuolloin Nilsson kertoi lehdistössä toivovansa Vancouverin tippuvan jatkosta, koska siitä olisi enemmän hyötyä MM-joukkueelle. Tällaiset lausunnot eivät välttämättä ole kovinkaan motivoiva tapa kertoa pelaajille olevansa kiinnostunut näiden maajoukkuepalveluksista.

» Lähetä palautetta toimitukselle