Skandinaavit Rangersin voiton takuumiehinä

NHL / Uutinen
Kuningas kukisti Kojootit.
Kuva © Getty Images
Henrik Lundqvistin ja Mats Zuccarellon huippuotteet johdattivat New York Rangersin kotivoittoon. Aleksander Barkovin loukkaantuminen ja John Tortorellan Blue Jackets -debyytti nousivat myös otsikoihin yön NHL-kierroksella.

New Yorkissa parikin pelaajaa kohtasivat entisen joukkueensa, kun New York Rangers isännöi Arizona Coyotesia. Rangers oli tyly isäntä ja vei voiton 4−1-lukemin skandinaavivoimin: ruotsalaisvahti Henrik Lundqvist torjui 34 kertaa ja palkittiin ottelun ykköstähtenä. Norjalaislaituri Mats Zuccarello säesti kahdella maalisyötöllä ja pokkasi illan kakkospalkinnon.

Viime kaudella Coyotesista Manhattanille kaupattu Keith Yandle avitti joukkuettaan maalilla, kun taas samaisessa kaupassa toiseen suuntaan matkannut Anthony Duclair jäi ilman tehopisteitä.

Blue Jackets rämpii Tortorellankin alaisuudessa

Columbus Blue Jacketsin heikko vire jatkui uuden päävalmentaja John Tortorellan debyyttiottelussakin. Blue Jackets pelasi vieraskaukalossa Minnesota Wildin vieraana erän verran jo pirteää jääkiekkoa ja johti kamppailua ensimmäisellä erätauolla 2−1, mutta Wild kiri kahdella toisen erän maalillaan rinnalle ja ohi. Loukkaantumisestaan toipunut Blue Jacketsin ruotsalaishyökkääjä Alexander Wennberg teki ottelussa kauden avausmaalinsa.

Tortorella suhtautui tappiosta huolimatta omiensa esitykseen positiivisesti.

− Hukkasimme momentumimme ottelun toisen erän puolivälin tienoilla, mutta muutoin pelasimme mielestämme hyvin, Tortorella kommentoi tuoreeltaan NHL.comille.

Wildin suomalaiskapteeni Mikko Koivu saalisti syöttöpisteen Nino Niederreiterin tekemään 2−2-maaliin.

Jeff Carterin neljä tehopistettä ja Jhonas Enrothin 39 torjuntaa takasivat Los Angeles Kingsille vieraspisteet Kalifornian paikallisväännössä San Jose Sharksia vastaan. Sharks on nyt hävinnyt kolme ottelua peräkkäin otettuaan sitä ennen neljä voittoa putkeen. Sharksin ylivoimatehokkuus osoittautui Kingsiä vastaan sen kompastuskiveksi: joukkue pääsi yrittämään viidesti miesylivoimalla, muttei onnistunut maalinteossa. Kings sen sijaan latoi ottelussa kaksi ylivoimamaalia.

Barkov loukkaantui, Ducks nöyrtyi Rinteen edessä

Hallitsevan Stanley Cup -mestarin Chicago Blackhawksin avainpelaajat hääräsivät voiton takuumiehinä, kun Florida Panthers nöyrtyi Chicagossa 3−2-lukemin. Brent Seabrook ja Patrick Kane tehoilivat kolme (1+2) tehopistettä mieheen ja Artjom Anisimov täydensi iltaa yhdellä maalilla. Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov joutui jättämään ottelun kesken toisessa erässä ylävartalovamman vuoksi.

− Iso menetys. Hän on paras pelaajamme ja häntä on vaikea korvata, joukkuetoveri Jaromir Jagr kommentoi Barkovin loukkaantumista NHL.comin haastattelussa.

Pekka Rinne päästi vain yhden takaiskumaalin ja venyi kiekon tielle 27 kertaa Nashville Predatorsin kukistaessa Anaheim Ducksin kotijäällään 5−1. Predators ei ole vielä kokenut pistemenetyksiä kotikaukalossaan tämän kauden aikana.

NY RANGERS - ARIZONA 4−1
PITTSBURGH - DALLAS 1−4
OTTAWA - NEW JERSEY 4−5 vl.
NASHVILLE - ANAHEIM 5−1
MINNESOTA - COLUMBUS 3−2
CHICAGO - FLORIDA 3−2
VANCOUVER - WASHINGTON 2−3
SAN JOSE - LOS ANGELES 1−4

» Lähetä palautetta toimitukselle