Sirén ja Piiroinen uusimmat jukuripäät

MESTIS / Uutinen
Mikkelin Jukurit julkisti keskiviikkona joukkueen, jolla se osallistuu loppukuusta Raumalla pelattavaan Pitsiturnaukseen. Viimeisimmät kiinnitykset eteläsavolaisryhmään ovat KJT:n hyökkääjä Samuli Piiroinen ja Tapparassa viimeksi pelannut Teemu Sirén.

Uutta nousua uralleen etsivä Teemu Sirén on kovan luokan vahvistus Mestiksen kärkiryhmälle. 21-vuotiaalla Sirénillä on takanaan kahden täyden kauden verran liigapelejä pääasiassa kasvattajaseurassaan Bluesissa. Parhaiten hän onnistui kaudella 1999-2000, jolloin mies pääsi pelaamaan 48 ottelua SM-liigaa tehoilla 4+7=11. Seuraavan kauden sotkivat loukkaantumiset, ja kaudella 2001-02 Sirén sai siirtyä kesken kauden Tapparaan. Jälleen loukkaantumisen takia kesken jääneen kauden saldoksi 33 ottelusta jäi yksi syöttöpiste.

Vuoden Siréniä vanhemmalla Samuli Piiroisella ei vielä liigakokemusta ole, mutta Mestistä hän on pelannut kahden kauden ajan KJT:n riveissä. Juniorivuotensa HIFK:n punanutussa kiekkoillut Piiroinen on ollut tasainen suorittaja. Molempina KJT-kausinaan mies on saalistanut noin 25 tehopistettä.

Jukurit täydentää ryhmäänsä vielä ennen kauden alkua parilla hyökkääjällä. Nimet tullaan näillä näkymin julkistamaan heinäkuun aikana.

Molemmat nyt hankitut hyökkääjät ovat lähes 190-senttisiä ja satakiloisia kolosseja. Kun muistetaan Jukurien värvänneen aiemmin kesällä samoja haamurajoja hätyyttelevän Ville Kiiskisen, näyttää mikkeliläisjoukkueen ilme ensi kaudella olevan kuin plastiikkakirurgin jäljiltä: pienten ja liikkuvien hyökkääjien tilalla nähdäänkin isoja ja vahvoja.

Jukurit on 26. heinäkuuta pelattavassa Pitsiturnauksessa kovassa seurassa, sillä muut joukkueet ovat Moskovan ZSKA:ta lukuun ottamatta SM-liigaseuroja. Runkosarjapelit Jukurit pelaa turnauksessa Pelicansia ja ZSKA:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle