Simon Backman vahvistamaan Björklövenin puolustusta

Muut Sarjat / Uutinen
Backman pelasi yhdeksän kautta SaiPan riveissä.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Puolustaja Simon Backman on tehnyt yhden vuoden sopimuksen Uumajan Björklövenin kanssa.

Simon Backman on pelannut yli 700 peliä Liigassa. Hän aloitti Liiga-uransa kaudella 2003-04 TPS:n riveissä ja pelasi siellä viisi kautta. Sen jälkeen Backman siirtyi Tanskaan EfB Ishockeyn joukkueeseen, mutta ehti pelata vain kuusi ottelua. Tanskan-vuosien jälkeen Backman siirtyi SaiPaan, missä hän viihtyi yhdeksän kautta ennen siirtoa Ruotsiin. 

Backmanin entinen seurakaveri SaiPasta, Mikko Pukka, löytyy nyt taas Björklövenistä. Pukka siirtyi kesken viime kauden Uumajan joukkueeseen. Pukka kirjoitti viime kauden jälkeen jatkosopimuksen, ja pelaa joukkueessa vielä tämän kauden.

Björklövenin puolustus on erittäin tasainen ja kaksisuuntainen. Pukka ja Backman ovat molemmat pelaajia, jotka sopivat hyvin Björklövenin puolustuslinjaan. Joukkue pelaa Ruotsin toiseksi korkeimmassa sarjassa, Allsvenskanissa. Viime kaudella Björklöven sijoittui sijalle 11 ja väisti pudotuskarsinnat. Seura on pelannut Allsvenskanissa viimeiset neljä kautta. 

Backmanin liittyminen joukkueeseen osui tärkeään saumaan, sillä Björklöven ilmoitti, että puolustaja Jonas Emmerdahl on loukkaantunut ja on poissa ainakin kolme kuukautta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle