Shattenkirkin siirto varmistui − Capitals nappasi TPS:stäkin tutun puolustajan

NHL / Uutinen
Shattenkirk on kiekollinen puolustaja.
Kuva © Getty Images

St. Louis Blues on kaupannut puolustaja Kevin Shattenkirkin Washington Capitalsiin. Siirron vahvistumisesta kertoi Washington Post.

Blues saa Shattenkirkista korvaukseksi Capitalsin ensi kesän ensimmäisen kierroksen varauksen, hyökkääjä Zach Sanfordin ja Brad Malonen sekä toisen, ehdollisen varausoikeuden. Washingtoniin puolestaan siirtyy aiemmin toisinpäin organisaatioiden välillä kaupattu maalivahti Pheonix Copley.

Shattenkirkiä on pidetty vuoden 2017 siirtotakarajan halutuimpana puolustajanimenä. Hänestä tulee rajoittamaton vapaa agentti kesällä 2017 eli nyt pelattavan kauden jälkeen. Tällä kaudella yhdysvaltalaispuolustaja on kerännyt 11 maalia ja 31 syöttöpistettä yhteensä 61 ottelussa.

Nyt 28-vuotias Shattenkirk varattiin alunperin Avalancheen vuoden 2007 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella numerolla 14. Hyvin kiekkoa liikuttava puolustaja kaupattiin kuitenkin jo tulokaskautensa (2010-11) aikana St. Louisiin, missä hän on viettänyt uransa työsulkukauden 2012-13 TPS-vierailua lukuunottamatta. Tuolloin puolustaja ehti pelata Liigassa 12 ottelun ajan.

Sanford on puolestaan 22-vuotias Capitalsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2013. Hän on pelannut kuluneella kaudella 26 ottelua NHL:ssä tehoin 2+1. Loput kaudesta hyökkääjä on pelannut AHL-joukkue Hershey Bearsissa.

Juttua ja otsikkoa muokattu klo 5.52: Lisätty Washington Postin vahvistus siirrolle.

Juttua muokattu klo 6.45: Muokattu kaupan siirtyjiä täydentävästi. Lisätty Malone ja Copley.

» Lähetä palautetta toimitukselle