Sharks vahvistuu valmennusosastolla

NHL / Uutinen
San Jose Sharks on vahva joukkue pelaajistoltaan, Sharks vahvistui myös valmennuspuolella kun Lorne Molleken teki sopimuksen joukkueen kakkosvalmentajaksi.

Darryl Sutter jatkaa pääkäskijänä nälkäisessä hailaumassa, Molleken tuo valmennukseen syvyyttä ja erityisesti kokemusta nuorten pelaajien valmennuksessa. Molleken on valmentanut lukuisia nuorten joukkueita eri puolilla Kanadaa. Listalla on mm. Edmontonin farmiseurat Cape Breton Oilers ja Hamilton Bulldogs. Molleken on tuttu mies myös Chicagon penkin takaa. Kakkosvalmentajan pesti oli miehelle tuttu parin vuoden takaa ja lyhyen ajan Molleken palveli Chicagoa myös päävalmentajana. Sharks kaipaa apua nuorille pelaajilleen, varsinkin maalivahtiosastolla Sharks on verrattaen nuori joukkue ja joukkueen puolustuksessa on pelipaikkaa hakemassa paljon nuoria pelaajia. Molleken korvaa tehtävässä Cap Raederin joka siirtyy takasin omaan työhönsä, Sharksien scoutiksi.

Suurimmat meriitit Molleken on hankkinut WHL:stä jossa Mollekenin johdolla Saskatoon Blades pääsi Memorial Cupin finaaliin -92 ja -94. Molleken palkittiin myös liigan parhaana valmentajana kauden -93-94 jälkeen ja oli ehdolla palkintoon 91-92 kauden ansioistaan. Saskatoonissa valmennuksen saldoksi jäi huikea 170 voittoa, 101 tappiota ja 17 tasapeliä. Molleken on aloittanut valmentajan työn vuonna 1985.

Pelaajana Molleken pelasi maalivahtina IHL:ssä ja voitti liigan mestaruudet vuosina -82 ja -83. NHL:ssä Molleken oli kolmen seuran listoilla. Los Angeles, Minnesota ja NY Islanders tekivät aikoinaan pelaajasopimukset mutta peliaikaa NHL:ssä Molleken ei koskaan saanut.

» Lähetä palautetta toimitukselle