Sharks teki Selänteelle tarjouksen

NHL / Uutinen
Teemu Selänne sai joukkueeltaan San Jose Sharkseilta jatkosopimustarjouksen. Sopimus on manageri Dean Lombardin mukaan linjassa joukkueen yleiseen palkkatasoon. Selänne on vapaa siirtymään mihin tahansa joukkueeseen 1.7. lähtien, mutta muut joukkueet eivät saa vielä neuvotella hänen kanssaan joten Sharkseilla on pieni etulyöntiasema.

Lombardi kutsui Selännettä yhdeksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista, ja kertoi tarjouksen summan olevan linjassa mm. joukkueen parhaiten palkatun pelaajan, Owen Nolanin sopimuksen kanssa. Kapteeni ja sisäisen pistepörssin voittaja Owen Nolan sai tästä kaudesta palkkaa noin 6,5 miljoonaa dollaria, joten Selänteellä on edessä noin kolmen miljoonan dollarin palkanlasku jos mies pysyy Sharkseissa.

Selänne on itse todennut useaan otteeseen mediassa, kuinka hän pitää kaupungista ja joukkueesta. Mediassa pyöritetyt huhut Selänteen ja valmentaja Sutterin välisistä riidoista ovat hänen mukaansa liioiteltuja. Selänne on todennut Lombardille, että Sutter teki hänestä paremman pelaajan, eikä hänellä ole mitään ongelmia mm. Selänteen kanssa asumaan ja peleihin ajamaan tarjoutuneen valmentaja Sutterin kanssa.

Sharksien viimeyön yllätysjulkistus, Theo Fleury -kauppa, ei ole joukkueenjohdon mukaan missään nimessä tarkoitettu varasuunnitelmaksi tai Selänteen korvaukseksi. Kauppa tehtiin pääasiassa korvausvarausvuoro mielessä, ja sen julkistamista lykättiin, ettei Selänne koe itseään uhatuksi. Joukkueen prioriteetti on saada Selänne pysymään joukkueessa, ja tähtipelaajat Nolan sekä Vincent Damphousse ovatkin soitelleet Selänteelle ja yrittäneet puhua hänet pysymään joukkueessa. Menestystä hakevalle pelaajalle San Jose onkin varteenotettava vaihtoehto.

Selännettä ollaan viime aikoina oltu viemässä huhuissa eniten Montrealiin, Coloradoon sekä useimpiin suuriin joukkueisiin. Yksi uusimmista yrittäjistä on Los Angeles, joka tarjoaisi työpaikan lähempänä kotia kuin San Jose ja melko kilpailukykyisen joukkueen.

» Lähetä palautetta toimitukselle