Sharks-maalivahti Nabokov teki maalin.

NHL / Uutinen
Sharksien maalivahti Jevgeni Nabokov onnistui Sharksien voitto-ottelussa Canuckseja vastaan laukaisemaan kiekon tyhjään maaliin. Maali oli yhdeksäs maalivahdin tekemä koko NHL:n historiassa ja ensimmäinen eurooppalaisen veskarin tekemä.

Jevgeni Nabokov käytti tilaisuuden hyväkseen kun Canucksien maalivahti Peter Skudra oli vaihdettu ylimääräiseen kenttäpelaajaan. Oman maalialueen edestä ammuttu kiekko löysikin tiensä Canucksien maaliin kun peliaikaa oli jäljellä 48 sekuntia. Maali syntyi ylivoimalla kun Vancouverin Jarkko Ruutu istui viiden minuutin rangaistusta kyynärpäätaklauksesta.

Sharks näytti ottelussa parasta osaamistaan. Owen Nolan iski tehot 1+4, Teemu Selänne teki jälleen maalin ja Scott Thornton ehti vajaan seitsemän minuutin jääajan turvin tehdä yhden maalin ja tapella kolme kertaa; kahdesti Mike Brownin kanssa ja kerran Ed Jovanovskin kanssa.

Maalivahtina maalintekoon NHL:ssä ovat ennen Nabokovia onnistuneet jo uransa päättäneet New York Islandersin Billy Smith ja Philadelphian Ron Hextall kahdesti. Aktiivipelaajista punalampun ovat sytyttäneet New York Islandersin Chris Osgood Detroitin vuosinaan, New Jerseyn Martin Brodeur myöskin kahdesti, Atlantan Damian Rhodes Ottawan peliasussa sekä Montrealin Jose Theodore.

» Lähetä palautetta toimitukselle