Senators voitti toistamiseen Bostonissa, Jagrille ja Oshielle hatut

Prudential Centerin jää täyttyi hatuista Jaromir Jagrin rangaistessa vanhaa seuraansa.
Senators jatkoi Bruinsin vaikeaa kautta hakemalla toisen perättäisen voiton Bostonista. Jaromir Jagr kuritti vanhaa seuraansa iskemällä Flyersia vastaan hattutempun ja voittomaalin.

Bostonissa pelattu ottelu alkoi varovaisella pelillä, ja molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia saada hyökkäyspeliään kulkemaan. Varsinkin edellisen kohtaamisen voittaneen Senatorsin oli vaikea päästä hallitusti Bruinsin alueelle. Katkonaisessa erässä lähimmäksi maalintekoa pääsi kotijoukkueen Loui Eriksson, jonka napakka veto osui tolppaan.

Toisessa erässä vieraiden Kyle Turris aloitti maalinteon pienestä kulmasta lähteneellä laukauksella, joka yllätti Bruinsin maalia vartioineen Tuukka Raskin. Bruins pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun 1-1:een muutamaa minuuttia myöhemmin Torey Krugin tällätessä ylivoimalla kiekon ohi Senators-vahti Craig Andersonin. Samalla kotipeleissä erinomaisesti toiminut Bruins-ylivoima sai jälleen yhden osuman lisää. Joukkueen ylivoimapeli on takellellut vieraissa läpi kauden, mutta kotonaan Bruins on sarjan toiseksi tehokkain ylivoimajoukkue onnistumisprosentilla 27,7.

Bruins sai kolmannessa erässä painettua pelin vierasjoukkueen päätyyn. Pitkä painostus palkittiin Brad Marchandin iskiessä isännät ensimmäistä kertaa johtoon erän puolivälissä. Senators tuli kuitenkin tasoihin Erik Gryban siniviivalaukauksen muuttaessa suuntaa maalin edessä vääntäneestä Mike Hoffmanista. Varsinaisella peliajalla ei nähty enempää osumia, joten jatkoajalle siirryttiin 2-2 -tilanteessa.

Ratkaisuosumaa ei tarvinnut odottaa pitkään, sillä Senatorsin Bobby Ryan kaappasi vieraille voiton vain 44 sekunnin pelin jälkeen. Kiekko päätyi Senatorsin aggressiivisen karvauksen ansiosta Erik Karlssonille, jonka valelaukaus huijasi Tuukka Raskin ulos tilanteesta.

Jagrille yksi ennätys lisää

Jaromir Jagrista tuli Flyersia vastaan pelatussa ottelussa NHL-historian vanhin hattutempun tehnyt pelaaja Devilsin voittaessa divisioonavihollisensa maalein 5-2. Jagr oli ennätyksen syntyessä 42 vuotta ja 322 päivää vanha. Edellinen ennätyksen haltija oli Gordie Howe, joka iski uransa viimeisen hattutempun vuonna 1969 ollessaan 41-vuotias. Jagr kasvatti ottelussa myös johtoaan kaikkien aikojen voittomaalitilastossa niittaamalla NHL-uransa 127. voittomaalin.

San Josessakin päästiin hattutempun makuun St. Louis Bluesin vieraillessa hailuolassa. Vieraiden T. J. Oshie johdatti joukkueensa 2-7 -murskavoittoon isäntäjoukkue Sharksista. Antti Niemi vaihdettiin pois maalilta Bluesin kuudennen osuman jälkeen, mitä ennen suomalaisvahti ehti torjua kiekon 21 kertaa. Bluesin maalikarkeloista huolimatta Jori Lehterä jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

BOSTON-OTTAWA 2-3 ja.

LOS ANGELES-NASHVILLE 6-7 ja.

NEW JERSEY-PHILADELPHIA 5-2

NEW YORK RANGERS-BUFFALO 6-1

PITTSBURGH-MONTREAL 1-4

WINNIPEG-TORONTO 5-1

ARIZONA-COLUMBUS 6-3

DALLAS-MINNESOTA 7-1