Senators ja Ducks konferenssin finaaliin

Senaattoreilla, Ankoilla ja Kanukeilla oli mahdollisuus passittaa vastustajansa yön NHL-kierroksella laulukuoroon. Ottawa ei jättänyt epäilyille sijaa kellistäen Philadelphian 5-1. Minnesota puolestaan jatkaa kamppailuaan murskattuaan 2-7 Vancouverin. Anaheimin lento jatkuu sen kaadettua jo toisen ennakkosuosikin, Dallasin, luvuin 4-3.

Senators lennätti Flyersit kesälomalle

Paljon ei jäänyt selittelylle sijaa Ottawa Senatorsin ja Philadelphia Flyersin kuudennessa kohtaamisessa. Ottawa takoi kolme maalia tasakentällisin, yhden ylivoimalla ja yhden alivoimalla Flyersin ainokaista, tasakentällisin tehtyä maalia vastaan.

Viime kauden Turussa kiekkoillut Peter Schaeffer aloitti ottelun siitä, mihin edellisen lopetti eli tekaisi maalin, kun ottelua oli pelattu 2.41. Maalia edelsi kauhea Kim Jönssonin kiekonmenetys omalla sinisellä. Reilut neljä minuuttia myöhemmin Eric Weinrich hölmöili ylivoimalla kiekon hyökkäyssiniviivalla Mike Fisherille, joka karkasi maalintekoon.

Toisessa erässä, Brashearin toisen jäähyn aikana, Ottawan pelottava ylivoimapeli näytti jälleen mahtinsa ja kapteeni Daniel Alfredsson iski Hossan ampuman reboundin verkon perukoille. Smolinski tykitti vain paria minuuttia myöhemmin 4-0 ja ottelu alkoi olla aikakirjoissa. Michael Handzus kavensi vielä toisen erän lopulla tilanteeksi 4-1, mutta Martin Havlat nappasi irtokiekon kauas ulos maaliltaan luistelleen Cechmanekin nenän edestä ja lopetti Flyersin pyristelyn viimeistellen kolmannen erän puolivälin jälkeen loppulukemat 5-1.

Ottawa ei antanut varsinaisesti mitään mahdollisuuksia Flyersille, vieden laukaukset kohti maalia 30-19. Philadelphian ylivoimapeli oli tutun tehotonta koko ottelusarjan: viimeisessä 17 ylivoimapelissä joukkue ei onnistunut tekemään ainuttakaan täysosumaa. Ottawa jatkaa itäisen konferenssin unelmafinaaliin New Jersey Devilsiä vastaan. Loppuottelussa tulee idän puolelta olemaan varmasti huippujoukkue.

Wild teurasti Canucksin

Minnesota Wild oli tullut "täältä lähdetään saappaat jalassa" -asenteella Vancouverin vieraaksi ja aloittikin ottelun sähinällä. Vain kolmen minuutin pelin jälkeen Richard Park hiljensi kotiyleisöä Jim Dowdin syötöstä, mutta ennen erän loppua Canucksin supertähti, kapteeni Markus Näslund tasoitti Brendan Morrisonin ja Trent Klattin syötöistä tilanteeksi 1-1.

Toiseen erään Wild sai jälleen salama-alun. Vain minuutin pelin jälkeen Cliff Ronning sai pudotuspelien maalitilastonsa auki ylivoimalla. Erän puoliväliin mennessä Jason Marshall ja Andrew Brunette olivat kaunistaneet taululle jo lukemat 1-4 ja ennen sen loppua Marian Gaborik ja Ronning jatkoivat kanukkien teurastamista. Henrik Sedin pystyi vielä kavennukseen toisen erän lopulla, mutta toinen erä oli kaiken kaikkiaan katastrofi Vancouverin kannalta: 12 laukausta kohti maalia, 5 sisään. Erä loppui maalivahtien kohtaamiseen, josta molemmille 2 minuutin väkivaltaisuusjäähyt ja Cloutierille vielä lisäkakkonen maalivahdin alueelta poistumisesta.

Kolmanteen erään Canucksin maalille luistelikin nuori Alexander Auld. Canucks painosti kovasti erän alkuun laukoen 7 kertaa ennen ensimmäistäkään Wild-laukausta. Canucks-puolustus jatkoi vuotamistaan kolmannen erän lopulla, kun Wes Walz karkasi alivoimalla maalintekoon ja viimeisteli loppulukemat 2-7. Ottelusarja on nyt 3-2 Vancouverille.

Thomas ja Ozolinsh Starsin kaatajana

Kuudes kohtaaminen Anaheim vs Dallas -ottelusarjassa oli todellinen pakkovoiton paikka molemmille joukkueille: Dallasille tappio tietäisi golfkauden alkamista, Anaheimille epäilyksen hiipimistä takaraivoon ja seitsemättä ottelua.

Stars aloitti ottelun terävästi ampuen 5 laukausta kohti Giguerea ennen Anaheimin ensimmäistäkään. Vanha sotaratsu avasi näiden pudotuspelien maalihanat tärkeään aikaan, kun Kirk Muller aloitti maalinteon Niko Kapasen ja Rob DiMaion syötöstä, kun ensimmäistä erää oli pelattu 5.10 minuuttia. Ensimmäisen erän paras paikka Anaheimille tehdä maali siunaantui nuorelle Samuel Påhlsonille, joka pääsi alivoimalla läpiajoon, mutta ampui ohi maalin.

Toisen erän alussa Bill Guerinin ottama huitomisjäähy kostautui Dallasille, kun Anaheimin ylivoima Steve Thomasin johdolla huudatti kotiyleisöä. Anaheimin vahva toinen erä jatkui paria minuuttia myöhemmin Stanislav Chistovin maalattua Thomasin syötöstä Anaheimin 2-1 johtoon. Dallasin Jere Lehtinen pääsi ylivoimalla kilauttamaan tolppaa Gigueren selän takana, mutta sen lähemmäksi kiekkoa ei saatu ennen kuin erän lopulla jälleen huippuottelun pelannut Kapanen tasoitti ottelun.

Kolmas erä alkoi kuten edellinenkin, kun Ruslan Salei maalasi uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin jälleen Thomasin syötöstä. Erän puolivälin jälkeen Stu Barnes sai kiekon Gigueren selän taakse, mutta pitkän videotarkastelun jälkeen maali hylättiin, koska kehikko liikkui pois paikaltaan ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan. Samanlainen tilannehan oli ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa, silloin Starsin eduksi. Mutta Stars ei antautunut vielä tästäkään. Ruslan Salein jäähyä oli enää 5 sekuntia jäljellä, kun Morrow ohjasi luistimellaan Zubovin ampuman kiekon maaliin. Tilanne johti jälleen videotarkasteluun ja tällä kertaa maali katsottiin lailliseksi. Anaheim vastasi kuitenkin vielä kerran Starsin tasoitukseen: Sandis Ozolinsh maalasi voittomaalin reboundista, kun ottelua oli enää 1.06 jäljellä. Stars yritti tasoittaa kuudella kenttäpelaajalla, mutta turhaan. Mighty Ducks of Anaheim jatkaa lentoaan läntisen konferenssin finaaliin!