BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Selänteen numero nousi tyylillä Ducksin kotiareenan kattoon

NHL / Uutinen
Anaheim Ducksin historian ensimmäinen jäädytetty numero.
Kuva © Getty Images
Maanantain vastaisena yönä ennen Anaheim Ducksin ja Winnipeg Jetsin kohtaamista Ducksin kotiareenan kattoon nostettiin Teemu Selänteen pelinumero. Selänteen numero kahdeksan on ensimmäinen numero, jonka Ducksin organisaatio on historiansa aikana jäädyttänyt. Ennen ottelua Selänteelle pidettiin tyylikäs juhlatilaisuus.

Kokonaisuudessaan tilaisuus kesti noin puolitoista tuntia, jonka aikana Selänne istui jakkaralla kuuntelemassa häntä ylistäviä puheita. Puhujien lukuisaan joukkoon kuuluivat muun muassa Ducksin omistajat Henry ja Susan Samueli, NHL:n komissaari Gary Bettman sekä Jari Kurri.

Puhujat yksi toisensa jälkeen kehuivat Selänteen saavutuksia ja Selännettä ihmisenä jään ulkopuolella. Toistuvana teemana puheissa oli Selänteen vaikutus jääkiekkoilun kehitykseen ja suosion nousuun Kaliforniassa.

Selänteen päästessä puhujan mikrofonin eteen yleisö antoi illan tähdelle valtavat aplodit. Selänne jakoi herkässä puheessaan vuolaasti kiitoksia erityisesti perheelleen ja muille läheisilleen, mutta unohtamatta hänen polvensa kanssa paljon työskennelleitä lääkäreitä, kannattajia tai Ducksin organisaatiota.

Selänteen pyynnöstä lavalla oli myös yksi tyhjä tuoli hänen edesmennyttä agenttiaan Don Baizleya varten. Puheen jälkeen yleisö osoitti jälleen seisten suosiotaan Selänteelle, joka siirtyi seuraamaan numeronsa nousua kohti Honda Centerin kattoa.

Ducksin seuraikoni johtaa lähestulkoon jokaista Ducksin seuratilastoa. Selänne on ykkönen niin maaleissa (457), syötöissä (531) kuin pisteissäkin (988). Hänen tehotilastonsa (+120) on seurahistorian paras. Hän on myös pelannut eniten otteluita seuran historiassa (966). Stanley Cupin Selänne voitti Ducks-paidassa vuonna 2007.

Tulokaskaudellaan 1992-93 Selänne iski Winnipeg Jetsin paidassa mahdollisesti ikuisena ennätyksenä pysyvät 76 maalia ja 132 pistettä. 22 NHL-kauden aikana Selänne kirjautti 1451 ottelussa tehot 684+773=1457. Maajoukkueessa Selänne saavutti olympiahopeaa, kaksi olympiapronssia, MM-hopeaa, MM-pronssia sekä World Cupin kakkostilan.

Kuten juhlatilaisuudessa useaan otteeseen todettiin, saattaa Teemu Selänne lopettaa uransa, mutta numero kahdeksan ja sen vaikutus jatkaa elämäänsä Anaheimissa vielä pitkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle