Selänne kaupattu Sharksiin

NHL / Uutinen
San Jose Sharksin kotisivut vahvistavat, että Anaheim Mighty Ducksissa pelannut Teemu Selänne on kaupattu San Jose Sharksiin vaihdossa hyökkääjä Jeff Frieseniin, maalivahti Steve Shieldsiin ja vielä määrittelemättömiin ehtoihin (future considerations).

"Selänne on eliittipelaaja, yksi pelin parhaista hyökkääjistä ja todellinen ase ylivoimalla. Hänen läsnäolonsa täyttää useita seuramme tarpeista. Tämä on suuri askel organisaatiollemme", toteaa Sharksien GM Dean Lombardi joukkueen kotisivuilla suomalaisesta tähdestä. Ylivoiman vahvistaminen oli varmaankin yksi suurista tekijöistä kaupassa, sillä San Josen ylivoima on kauden mittaan ollut sangen keskinkertaista.

Selänne on pitkään ollu kauppahuhujen keskipisteenä, erityisesti kun kausi ei ole ollut täydellinen pisteiden valossa. Huhut kasvoivat entisestään Selänteen levättyä pari ottelua viime aikoina.

Kauppa on ainakin San Josen kannalta loistava. He luopuivat 28-vuotiaasta Steve Shieldsistä, joka oli jo osittain jäänyt kakkosmaalivahdiksi tulokas Jevgeni Nabokovin loistavien otteiden ansioista. Lisäksi farmista löytyy lupaavia maalivahteja, kuten mm. Miikka Kiprusoff, jotka pystyvät täyttämään kakkosmaalivahdin paikan luotettavasti. "Kipru" nostettiinkin välittömästi farmijoukkueesta ylös emäjoukkueeseen Nabokovin pariksi. GM Lombardi totesi ESPN:n sivuilla, että mikäli Kiprusoffia ei olisi pelannut hyvin tähän asti, Shieldsiä tuskin olisi kaupattu.

Kauppa on samalla myös hallittu riski, sillä nyt näyttää todennäköiseltä, että Sharks lähtee playoffeihin maalivahdeilla, joilla ei ole lainkaan kokemusta loppupeleistä. Nabokovin otteet ovat kuitenkin olleet niin vakuuttavia, että Sharksin tuskin tarvitsee kantaa huolta maalivahtitilanteestaan. Shieldsin tulo Anaheimiin puolestaan mahdollistaa heikohkon kauden pelanneen Guy Hebertin markkina-arvon testaamisen trade deadlinen aikoihin.

24-vuotias laituri Jeff Friesen on Sharksien oma varaus vuodelta 1994. Friesen on ollut luotettava 60 pisteen mies, tosin tällä kaudella tehoissa on ollut lievää vajausta: 64 peliä, 12 maalia ja 24 syöttöä. Tämän kauden jälkeen Friesenistä tulee vapaa agentti(RFA).

Selänteellä on tämän kauden jälkeen vielä vuosi nykyistä sopimusta jäljellä. Ensi kaudella laiturin palkka on 9,5 miljoonaa dollaria, josta Anaheim on lupautunut maksamaan osan. Ensi kauden jälkeen Teemusta tulee rajoittamaton vapaa agentti(UFA) eli hän on vapaa valitsemaan tulevan seuransa.

Pelaajien lisäksi Anaheim sai varausvuoron Sharkseilta. Mikäli Sharks tekee Teemun kanssa uuden sopimuksen tulee Anaheim vielä saamaan kesän 2003 San Josen toisen kierroksen varausvuoron. Mutta kyseinen varausvuoro palaa San Joselle mikäli Shields täyttää pelillisesti tavoitteet joita ei kaupan yhteydessä olla medialle kerrottu.

» Lähetä palautetta toimitukselle