Sebastian Repo osui heti - Tappara jatkaa tappioitta CHL:ssä

CHL / Uutinen
Sebastian Repo onnistui heti maalinteossa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara jatkoi vahvoja esityksiään CHL:ssä. Tamperelaiset ottivat sarjassa viidennen voittonsa yhtä monessa pelissä voittamalla kotonaan slovakialaisen Banska Bystrican numeroin 3-0.

Florida Panthersin harjoitusleiriltä takaisin Tampereelle lainalle saapunut Sebastian Repo oli tehokas tämän kauden debyytissään Tapparan paidassa. Hyökkääjä iski kiekon maaliin terävällä rannelaukauksella vain vajaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Esityön maaliin teki Jan-Mikael Järvinen hienolla aloitusvoitolla.

Tamperelaiset olivat jo varmistaneet jatkopaikkansa, joten joukkueessa oli tavallista enemmän nuoria pelaajia antamassa näyttöjä. Nuoriso-osastosta löytyikin onnistujia, kun Jere-Matias Alanen onnistui maalinteossa kymmenennellä peliminuutilla ja antoi esityön Jan-Mikael Järvisen kolmannen erän 3-0-osumaan. Vasta 17-vuotias puolustaja Toni Utunen oli myös oivalla pelipäällä kerätessään syöttöpisteet Tapparan toiseen ja kolmanteen maaliin.

Kirvesrinnoille riitti ottelussa rutiiniesitys. Ensimmäisen erän kahden maalin jälkeen Tappara otti jalan pois kaasupolkimelta ja Banska Bystrica pääsi peliin näennäisesti mukaan, mutta Tapparan tiivis puolustus ja hyvä karvauspelaaminen pakottivat slovakialaiset laukomaan huonoista paikoista. Kolmannessa erässä vierasjoukkueelta oli jo puhti poissa, ja Tappara olisi voinut kolmannen maalin lisäksi kaunistella lukemia entisestään hieman tarkemmalla viimeistelyllä.

Tapparan maalilla ilman peliminuutteja Liigassa jäänyt Christian Heljanko pelasi nollapelin. Nuori maalivahti keräsi ottelun aikana 26 torjuntaa.