Satan jatkoaikasankarina, Grahame nollasi Atlantan

NHL:ssä oli torstain vastaisena yönä vuorossa kahdeksan kamppailua. Buffalossa isäntäjoukkue taisteli Montrealia vastaan jatkoaikavoiton vähämaalisessa kamppailussa.

Ottelussa tilastomiesten kynät saivat olla melko rauhassa koko pelin ajan. Kolmen osuman lisäksi tuomarit jakoivat kolme kahden minuutin rangaistusta. Pelin avausmaali merkittiin ensimmäisessä erässä Jan Bulisin nimiin. Montrealin suomalaiskapteeni Saku Koivu sai osumaan syöttöpisteen.

Tasoitusmaali puolestaan lähti tunteita herättävän tsekkihyökkääjä Vaclav Varadan lavasta toisessa erässä. Jatkoaikamaalin viimeisteli Buffalolle tuttu maalintekijä, Miroslav Satan. Osuma oli Satanille kauden kahdeskymmenes.

Maalivahtien prosentit nousivat ottelussa korkealle, sillä Habsin Mathieu Garon torjui 28 kertaa ja Sabresin Ryan Miller 25 kertaa.

Rolston pelasti Bruinsin

Bryan Rolston onnistui ohittamaan Carolinan Kevin Weekesin kolmannen erän jälkipuoliskolla ja tasoittaman ottelun loppulukemiksi 1-1, kun Bruins vieraili Carolinassa. Jeff O'Neilin avausmaali ensimmäisessä erässä ehti pitää Hurricanesia johdossa pitkään.

Carolinan Craig Adams sekä Bostonin Martin Lapointe mittelivät voimiaan tappelussa jo 40 pelatun sekunnin jälkeen.

Maalivahdit pelasivat ottelussa hyvin. Steve Shields torjui 27 kiekkoa, kun toisessa päässä Kevin Weekes onnistui venymään 26 laukauksen eteen.

Grahame piti Atlantan nollilla

Kesken kauden Nikolai Khabibulinin vastuuta hellittämään hankittu John Grahame osoitti Atlantaa vastaan venymiskykynsä. Grahame pysäytti kaikki vierailijoiden 27 laukausta ja Tampa Bay otti 2-0-voiton.

Ottelun ratkaisun järjesti kolmannessa erässä Tampan ketju Modin-Richards-St. Louis. Maaleista vastasivat Martin St. Louis sekä Brad Richards. Miehet lisäksi syöttivät toistensa osumat. Modinille merkittiin kaksi syöttöpistettä.

Atlanta peluutti ottelussa kolmosvahtiaan Milan Hnilickaa, sillä molemmat vakiveskarit olivat sivussa. Sekä Byron Dafoen, että Pasi Nurmisen poissaolon syy oli nivusvamma. Hnilicka torjui ottelussa 34 laukausta.

Ottawa voitti niukasti

Ottawa Senators laittoi pelin jännäksi menetettyään 3-0-johtoasemansa New Jerseyn vieraana. Radek Bonk iski kuitenkin voitto-osuman vain reilu minuutti ennen kolmannen erän päättymistä.

Kahdessa ensimmäisessä erässä senaattorit hankkivat itselleen kolmen maalin etumatkan Martin Havlatin kahden, sekä Marian Hossan yhden osuman turvin. Devils tuli kuitenkin kolmannessa erässä kovaa ja ajassa 52.16 Joe Nieuwendyk tasoitti ottelun. Bonkin voitto-osuman jälkeen Hossa varmisti Ottawan voiton tyhjään verkkoon.

Colin White loukkasi toisessa erässä polvensa eikä palannut enää jäälle.

Ottawan Toni Dahlman sai peliaikaa reilut viisi minuuttia. Mies jäi tehotilastossa yhden maalin verran pakkaselle.

Rangers kellisti Wildin

Alkukaudesta fanienkin hampaisiin joutunut New York Rangers kävi hakemassa pisteet Minnesotasta. Kokemus oli valttia 4-2-voittoon päättyneessä ottelussa, sillä Rangersin tehomiehet olivat Bryan Leetch ja Mark Messier tehoillaan 1+1. Wildista samoihin tehoihin ylsi molemmissa joukkueensa osumissa mukana ollut Andrew Brunette.

Antti Laaksonen pelasi Minnesotan sotisovassa lähes 14 minuuttia ilman mainittavia tilastomerkintöjä.

Calgary ja Dallas pistejakoon

Calgaryn Roman Turek torjui 38 laukausta 1-1-vierastasapelissä Dallas Starsia vastaan. Flames siirtyi avauserän alussa johtoon Oleg Saprykinin ylivoimamaalilla, johon sai syöttöpisteen myös Toni Lydman.

Toisessa erässä ei nähty maaleja, mutta yleisölle tarjosivat nähtävää Bill Guerin ja Bob Boughner. Boughner taklasi Mike Modanoa selästä ulosajon arvoisesti, jonka jälkeen Guerin haastoi taklaajan iskujen vaihtoon. Boughner lensi taklauksestaan suihkuun.

Kolmannessa erässä Scott Young tasoitti ottelun vain nelisen minuuttia ennen päätössummeria. Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten kumpikin joukkue keräsi tililleen yhden pisteen.

Dallasin Ulf Dahlen oli pelistä sivussa flunssan takia.

Jere Lehtinen ja Niko Kapanen pelasivat vajaat 20 minuuttia ilman tehomerkintöjä.

Islanders vei pisteet Sharksilta

Mike Pecan kaksi maalia ja Garth Snown nollapeli takasivat Kaliforniassa vierailleelle saarelaisryhmälle kaksi sarjapistettä Sharksilta. Hampaaton hailauma ampui kohti maalia 29 kertaa, mutta Snow pysäytti joka laukauksen.

Pecan ensimmäistä maalia edelsi Kyle McLarenin kannalta ikävä tilanne, sillä puolen minuutin pelin jälkeen Sharks-puolustajan mailan lapa irtosi ja mies menetti kiekon vastustajalle.

Teemu Selänne oli jäällä 17 minuuttia, joiden aikana Islanders teki kaksi kolmesta osumastaan.

Scott Thornton jätti flunssaisena jo toisen ottelun väliin.

Kariya ratkaisi maalivahtien taiston

Kaksi Quebecistä lähtöisin olevaa maalivahtia kävi tiukan taiston Arrowhead Pondissa kun Ducksin ja Jean-Sebastien Gigueren vieraaksi saapui Columbus Blue Jacketsin mukana Marc Denis. Giguere torjui 26 laukausta ja nollapelin. Denis puolestaan pysäytti 21 kiekkoa.

Paul Kariya oli ainoa, joka onnistui laittamaan kiekon ohi maalivahdin. Ankkojen tähti ohitti Denisin ottelun toisen erän alussa. Loppulukemat 2-0 laittoi tyhjään maaliin Steve Rucchin.