Sarno Vancouveriin, Gainey Flyersiin

NHL / Uutinen
Edmonton Oilers vaihtoi maanantaina sentteri Peter Sarnon Vancouver Canucksin farmivahti Tyler Mossiin. Philadelphia Flyers ja Dallas Stars puolestaan vaihtoivat farmissa pelanneita hyökkääjiä, kun Steve Gainey siirtyi Flyers-paitaan ja Mike Siklenka Dallasiin.

Suomalaisille SM-liigasta viime kaudelta tuttu Peter Sarno on pelannut tämän kauden pääasiassa AHL:ssä. Sarno on tehnyt 31 AHL-ottelussa Toronto Roadrunnersien riveissä kuusi maalia ja kaksitoista syöttöä. Kanadalaissentteri oli marraskuussa kahdentoista ottelun ajan Oilersin mukana päästen pelaamaan kuudesti tuona aikana. Uran ensimmäisessä ottelussa syntyi ensimmäisellä laukauksella maali, joka on edelleen Sarnon ainut NHL-piste.

Uransa aikana 30 NHL-ottelua pelannut Tyler Moss on viettänyt kuluvan kauden Vancouverin farmijoukkue Manitooba Moosen maalin suulla jakaen torjuntavastuun lupaavan Alex Auldin kanssa. Moss on pelannut 32 ottelua, joista Manitoba voitti 10, pelasi tasan viidesti ja hävisi kuusitoista kertaa. Kolme nollapeliä pelanneen Mossin torjuntaprosentti on noissa peleissä 89,7% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,9.

Gainey Philadelphiaan

Dallas kauppasi laituri Steve Gaineyn Philadelphiaan vaihdossa laituri Mike Siklenkaan. Steve Gainey, joka on Montrealin GM Bob Gaineyn poika, pelasi marraskuussa seitsemän ottelua Dallasin paidassa pisteittä. Muun ajan kaudesta hän on pelannut Utah Grizzliesissä tehden 45 ottelussa tehot 7+8 ja 74 jäähyminuuttia.

Mike Siklenkalle Dallas on jo kolmas NHL-organisaatio tällä kaudella. Kookas laituri aloitti kautensa Flyersissa, josta Rangers poimi hänet waiver draftissa. Siklenka oli joukkueen mukana lokakuun ajan pelaten yhden ottelun Rangers-paidassa. Lokakuun alussa Flyers poimi Siklenkan takaisin waiverin kautta. Siklenka pelasi AHL:n Phantomsien paidassa 18 peliä tehden maalin ja antaen viisi syöttöä ennen siirtoa Dallasiin. Dallas lähetti Siklenkan farmijoukkueeseensa Utahiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle