Saravon Pekka Pekka Pekka Pekka...

LIIGA / Uutinen
Pekka Pekka Pekka Pekka!
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereella on löytynyt kevään hittibiisi, jonka vetävä kertosäe vetää helposti mukaansa muutkin kuin Tapparan fanit - ehkä HIFK-kannattajia lukuun ottamatta.

Tamperelainen hiphop-yhtye Mansesteri on tehnyt Tapparan kannattajayhdistyksen pyynnöstä todellisen korvamadon Liigan finaalisarjan ja Pekka Saravon kunniaksi.

Tamperelaisräppärit McMane ja Vainis intoutuivat heti, kun heitä pyydettiin tekemään kappale Tapparalle ja Saravolle.

− Tapparan yleinen tättähäärä, Tappara Fan Clubin Jarkko Koskinen otti yhteyttä ja pyysi meitä tekemään biisin. Tappara oli kiinnittänyt huomiota siihen, että fanit aina laulavat jäähallissa DVBBS & Borgeous´n Tsunami-biisiä Saravon Pekka −sanoilla, Mansesterin Markus Savolainen eli räppäri Mc Mane kertoi Aamulehden haastattelussa.

− Idea oli siis keskittynyt Pekkaan, mutta yritimme laajentaa näkemystä koko Tapparaan ja koko Tampereeseen. Pekalle kappale on tietysti oma kunnianosoituksensa.

Kappaleen lyriikoissa Saravoa tituleerataan muun muassa entiseksi kapteeniksi, nykyiseksi kuninkaaksi ja naisten märäksi päiväuneksi - joten tietty huumoriote on vahvasti läsnä myös sanoituksissa.

− Naisten märkä päiväuni -väite on seurausta siitä, mitä me näimme laivalla: liuta naisia pörräsi otattamassa kuvia hänen kanssaan.

Tapparan kannattajien lisäksi biisi on löytänyt yleisönsä myös kirvesrintojen pukukopista, sillä esimerkiksi voittoisan Kärpät-välieräsarjan ratkaisuottelun jälkeen kappaletta hoilattiin koko joukkueen voimin.

− Kyllä mä luulen, että se ainakin osan latauksesta toi, Markus Kankaanperä hehkutti pukukopissa Ilta-Sanomille.

Kuuntele kappale tästä tai YouTubessa tai Spotifyssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle