Saprykin ja Öhlund osuivat kahdesti NHL-kierroksella

NHL:ssä pelattiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä neljä ottelua. Ainoastaan Vancouver Canucks onnistui kääntämään ottelunsa yli maalin erolla.

New Jersey-Florida 4-3

New Jersey teki kolme ylivoimamaalia kuuden Florida-jäähyn aikana ottelussa, joka päättyi lopulta Devilsin maalin voittoon. Ottelun tehokkain pelaaja oli Aleksandr Mogilny, joka teki tehot 1+2.

Florida meni ottelussa kahdesti johtoon, mutta molemmilla kerroilla New Jersey pystyi kuittaamaan nopeasti. Ottelun voittomaaliksi jäänyt Mogilnyn osuma syntyi ajassa 53.54. Floridan ongelmaksi on nousemassa alivoimapelaaminen, sillä joukkue on päästänyt kahdessa edellisessä ottelussaan kuusi maalia vastustajan pelatessa ylivoimaa.

Olli Jokiselle kirjattiin peliaikaa 16.48. Niklas Hagman viiletti jäällä muutaman minuutin vähemmän. Kanadan maajoukkuevahtien kamppailussa niin Brodeurin kuin Luongonkin torjuntaprosentit jäivät alle 90:n.

Vahva avauserä ei riittänyt Bostonille

Montreal-Boston 4-3

Boston johti Montrealia vastaan avauserän jälkeen jo kahdella maalilla Per-Johan Axelssonin ja Brian Leetchin osumilla. Montreal pystyi kuitenkin kääntämään ottelun itselleen. Toisen erän Canadiens vei luvuin 2-1 ja viimeisessä erässä kaksi ylivoimamaalia riitti voittoon.

Montrealin tehokkain pelaaja ottelussa oli kolme maalia syöttänyt Aleksei Kovalev. Saku Koivu tasoitti pelin lukemiin 2-2 ottelun toisessa erässä. Ottelun seitsemästä maalista ylivoimaosumia oli viisi. Rangaistuksia vihellettiin yhteensä 36 minuutin edestä. Bostonin loppukiri jäi tulematta, kun ottelun viimeisellä minuutilla Brian Leetch passitettiin jäähylle Kevin Dallmanin jo istuessa omaa kakkostaan.

Bostonin Travis Green ja Patrice Bergeron olivat aloituksissa omaa luokkaansa. Molemmille 12 aloitusvoittoa. Green aloitti yhteensä 17 ja Bergeron 16 kertaa. Montrealilla on kasassa seitsemän pelin jälkeen kymmenen pistettä. Boston on pelannut samoin seitsemän ottelua, mutta pistemäärä on vasta kuusi.

Morris ratkaisi Phoenixille jatkoajalla

Edmonton-Phoenix 3-4 ja.

Derek Morrisin ylivoimamaali minuutin jatkoaikapelaamisen jälkeen ratkaisi voiton Phoenixille ottelussa Edmontonia vastaan. Edmonton oli noussut kolmannessa erässä tasoihin kahden maalin takaa.

Ottelun tehokkain pelaaja oli kaksi maalia Phoenixille iskenyt Oleg Saprykin. Hieman yli kahden minuutin välein syntyneet maalit veivät Coyotesin kahden maalin johtoon avauserän puolivälin jälkeen. Saprykinin lisäksi kahteen pisteeseen ylsivät Phoenixin puolelta ottelun ratkaisija Morris, sekä kaksi syöttöpistettä keränneet Mike LeClerc ja Petr Nedved. Oilersista Marty Reasoner ja Igor Ulanov tekivät tehot 1+1.

Oilersin maalia vartioinut Jussi Markkanen torjui ottelussa 30 kertaa. Jani Ridan peliaika jäi reiluun viiteen minuuttiin. Chris Pronger ahersi Oilers-puolustuksessa yli puoli tuntia.

Canucks ratkaisi toisen erän alussa

Vancouver-Chicago 6-2

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Vancouver ratkaisi ottelun heti toisen erän alussa. Reilussa neljässä minuutissa tehdyt kolme maalia veivät Canuksin 3-0-johtoon, jota Chicago ei missään vaiheessa tavoittanut. Kaksi näistä maaleista syntyi ylivoimalla.

Kolmeen tehopisteeseen ottelussa ylsivät Brendan Morrison sekä Todd Bertuzzi. Sami Salo jatkoi hyviä otteitaan. Salo on kerännyt alkukauden seitsemästä ottelusta tehot 3+5=8. Peliaikaa Salo keräsi 24.25, eli eniten Vancouverista. Ruotsalaispakki Mattias Öhlund teki Vancouverin maaleista kaksi.

Kaksi ylivoimamaalia viimeistelleen Chicagon tehomieheksi nousi Pavel Vorobiev, joka teki toisen ja syötti toisen Blackhawks-maalin.

Ottelussa ei nähty suomalaisveljesten kohtaamista, sillä Ruudun veljeksistä nuorempi eli Tuomo istui selkävaivaisena katsomossa. Jarkko Ruutu sai peliaikaa 9.40 ja laukoi kerran kohti Dan Cloutierin vartioimaa maalia.