ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

SaPKo vahvisti rivejään

MESTIS / Uutinen
Oskar Essen puhkuu maali-intoa myös ensi kauden SaPKossa.
Kuva © Matti Prusi
Oskar Essen jatkaa SaPKossa. Uusia jäseniä pässilaumaan ovat puolestaan hyökkääjä Teemu Huttu ja puolustaja Jori Pakkanen.

SaPKon kärkihyökkääjien kastiin jo useamman kauden ajan kuulunut Oskar Essen on solminut jatkosopimuksen savonlinnalaisten kanssa. 27-vuotias Essen on pelannut Mestistä kolmen SaPKo-kautensa lisäksi myös kasvattiseurassaan TuTossa sekä Forssassa, Kouvolassa ja Kotkassa.

Viime kaudella laitahyökkääjä oli SaPKon toiseksi paras maalintekijä neljällätoista osumallaan. Tehokkaimmilla kausillaan Essen on takonut kumilaattaa piste/peli-tahdilla. Mestiksen lisäksi Essen on kiekkoillut myös Norjassa ja Ruotsissa.

SaPKoon myös uusia hankintoja

Uusina niminä joukkueen vahvuuteen liittyvät puolestaan keskushyökkääjä Teemu Huttu sekä puolustaja Jori Pakkanen.

Keskushyökkääjä Huttu siirtyy Savoon Kajaanin Hokista. 21-vuotias oululainen pelasi viime kaudella Mestistä 33 runkosarjaottelun verran tehoin 7+7. Huttu on pelannut aiemmin Mestistä myös Kiekko-Laserin riveissä.

Pakkanen, 21, vaihtaa puolestaan HIFK-värit SaPKon sotisopaan. Pakkanen oli viime kaudella A-nuorten SM-liigan kolmanneksi tehokkain puolustaja nakuteltuaan 44 ottelussa tehopisteet 6+26.

SaPKo-puolustuksen miesvahvuutta täydentää myös 19-vuotias Lasse Tiilikainen. SaPKon oma kasvatti haisteli jo menneellä kaudella Mestis-vauhtia neljän ottelun verran, mutta hakee nyt paikkaa pelaavasta miehistöstä. Tiilikainen voi pelata ensi kaudella myös seuran A-nuorissa.

Oopperakaupungin ylpeys kertoi samalla myös yhdestä "lähes valmiista" pelaajasopimuksesta hyökkääjän kanssa, ja palaa kyseiseen asiaan mahdollisesti jo ensi viikolla. Sen sijaan viime kauden paras maalintekijä, 15 osuman Teemu Tallberg, ei jatka joukkueessa. Tallberg siirtyy KooKoon riveihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle