SaPKo äityi hurjaan iskuun ja nousi neljän maalin takaa-ajoasemasta johtoon − IPK vastasi samalla mitalla

MESTIS / Uutinen
SaPKo aloitti päätöserässä hurjan kirin. (Arkistokuva)
Kuva © Antti Varonen
IPK johti kotiotteluaan päätöserään lähdettäessä jo 5−2, mutta SaPKo teki ottelun seuraavat neljä maalia ja nousi hurjalla kirillä 6−5-johtoon. IPK nousi ottelun jälkimmäisellä puoliskolla vielä 6−6:een ja meni hetkeä myöhemmin jälleen johtoon lukemin 7−6.

IPK takoi kahden ensimmäisen erän aikana SaPKoa vastaan viisi maalia ja lähti päätöserään selvässä 5−2-johdossa. Parhaimmillaan iisalmelaiset johtivat ottelua 5−1, kun ottelua oli pelattu yli puolet.

SaPKo kuitenkin viritti jo kolmannen erän ensihetkistä alkaen hurjan kirin. Rasmus Hämäläinen teki joukkueelle 3−5-kavennuksen ajassa 41.08. Kolme seuraavaa maalia seurasivat nopeasti toisiaan ja SaPKo paahtoi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 45.26.

Jouduttuaan 5−6-tappioasemaan IPK käytti aikalisänsä. Maalivahtia iisalmelaiset vaihtoivat SaPKon tultua tasoihin 5−5:een, kun Aleksi Aution tilalle luisteli Tuomas Tolonen. Vain hetkeä aiemmin Autio oli ottanut kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

SaPKon maalivahtien ottelun alkupuolisko ei ollut ruusuisa. Aloittavana maalivahtina kamppailuun lähtenyt Roope Urpolahti torjui vain neljä laukausta ja päästi taakseen kolme maalia. Joonas Toivonen tuli joukkueen maalille toiseen erään, ja hänkin antautui vain muutamia minuutteja myöhemmin kahdesti.

IPK:kaan ei luovuttanut johtonsa sulettua, sillä joukkue tasoitti ottelun Pasi Kouvalaisen maalilla 6−6:een ajassa 54.09. Uudelleen johtoon joukkue meni ajassa 56.30.

Ottelu on tällä hetkellä tilanteessa 7−6 IPK:lle. Ennen illan ottelua SaPKo johti puolivälieräsarjaa voitoin 2−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle