Santala kuukauden sivussa, Smidin lepo arvoitus

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerhon kotisivut kertoivat tänään maajoukkuesentterin Tommi Santalan sekä Zdenek Smidin pitkäaikaisista poissaoloista. Santala ja Smid joutuvat molemmat olemaan poissa kehistä ainakin joulutaukoon asti.

Molemmille miehille tehdyt magneettikuvaukset osoittivat Santalan kohdalla lievää akillesjännevammaa, joka tuli Turun Palloseuran pelaajan luistimen osuttua miestä pohkeeseen. Luistimen luultiin vain raapaisseen pintaa, mutta magneettikuvat osoittivat sen yltäneen aina akillesjänteeseen asti aiheuttaen pientä vahinkoa. Santala oli jo palaamassa jäälle kun hän loukkasi jalkansa uudelleen jalkapallossa. Kuukauden tauko tietää sitä, että Santalaa ei enää tämän vuoden puolella kaukalossa nähdä ja paluuajankohta siirtyy ensi vuoden puolelle.

Veräjän vartija Smidin loukkaantuminen osoittautui myös pelättyä pahemmaksi. Aiemmin polven sivusiteiden luultiin vain hieman vahingoittuneen, mutta kyseessä onkin pahimmassa tapauksessa leikkaushoitoa vaativa vamma. Sivusidevamman lisäksi Smidiltä on eturistiside poikki. Muutaman viikon kuluttua tilanne arvioidaan uudelleen ja katsotaan tarvitseeko polvi kirurgin veistä. Mikäli näin käy, nuorelta tsekiltä kausi on ohitse. "Maalivahteina jatkavat Mika Pietilä ja Joni Puurula. Kaikeksi onneksi Puurula on parantunut niveltulehduksestaan ja on täydessä pelikunnossa," Kerhon toimitusjohtaja Risto Korpela totesi seuran verkkosivuilla. Puurula on hakenut pelituntumaa A-junioreissa ja tehnee debyyttinsä liigatasolla pikapuoliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle