Sami Salonen KalPan testiin, Tatu Miettinen jatkaa Hämeenlinnassa

MESTIS / Uutinen
Noin 150 SM-liigaottelua pelannut Turun Palloseuran 25-vuotias kasvatti Sami Salonen on uusin ehdokas KalPan kiekolliseksi ykkösentteriksi. Salonen on jo viides tänä kesänä kuopiolaisjoukkueen testissä ollut keskushyökkääjä. Häntä ennen näyttöjä antaneet pelaajat ovat Mikael Kylmämaa, Janne Kinnunen, Mikko Moilanen ja Tommi Hannus. Näistä vain oululaislähtöinen Moilanen on tehnyt KalPan kanssa jatkosopimuksen.

Salonen on toistaiseksi ilman seuraa kaudeksi 02-03. Hän on harjoitellut kesän turkulaisten NHL-ammattilaisten kanssa. Viime kaudella Ruotsin ykkösdivisioonatasolla Piteån joukkueessa pelannut Salonen ei sulje vielä mitään vaihtoehtoa pois ensi kauden suunnitelmistaan. Salosen testijakso Kuopiossa päättyy illan harjoitusottelussa Jokipoikia vastaan.

KalPa kiinnostui Salosesta, kun HPK sai vihdoin viikonvaihteessa päätökseen jahkailunsa viime kaudella KalPan ykkösketjun sentterinä pelanneen Tatu Miettisen jatkosopimuksesta. HPK:n ja Miettisen try-out-sopimuksen oli alun perin määrä päättyä elokuun lopussa. Syntynyt vuokrasopimus pitää kuopiolaissentterin ritaripaidassa ainakin vuoden loppuun saakka. Sopimuksen päättyessä Miettisen tilannetta tarkastellaan uudestaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle