TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Sami Mettovaara palaa Kärppiin

LIIGA / Uutinen
Sami Mettovaara on Kärppien uusi vahvistus. Joukkueen oma kasvatti palaa yhdeksän vuoden korpivaelluksen jälkeen takaisin kasvattajaseuraansa. Mettovaaran sopimus kattaa kaksi seuraavaa liigakautta.

Heinäkuussa 33-vuotta täyttävä Mettovaara on pelannut liigassa KalPan, TPS:n ja Jokereiden riveissä. Ulkomailla mies on edustanut Newcastlea, AIK:ta sekä viimeisen kahden kauden ajan Luleåta.

Isokokoinen (188cm/92kg) Mettovaara on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin keskushyökkääjänä kuin laidassakin. Viime kaudella Mettovaara keräsi 46:ssa ottelussa tehot 7+7=14 sekä 57 jäähyminuuttia.

Mettovaaralle Kärpät oli kotimaassa luonteva vaihtoehto: "Siitä asti, kun tipuimme 1989 liigasta on tavoitteenani ollut pelata liigatasolla Oulussa. Nyt Juha Junno teki sen mahdolliseksi ja oikeastaan Oulu oli ainut todellinen vaihtoehto", Mettovaara kertoo.

Parhaaksi puolikseen Mettovaara mainitsee kokemuksen sekä monipuolisuuden."Tavoitteenani on auttaa nuorempia kavereita sekä tuoda kokemusta joukkueeseen. Pelitapani on aina ollut fyysinen, tykkään taklata paljon. Myös tällä osa-alueella uskon auttavani joukkuetta", Mettovaara lisää.

Kärpät ja Mettovaara neuvottelivat sopimuksesta ensimmäisen kerran jo huhtikuussa. Kaksi viikkoa sitten päävalmentaja Kari Heikkilä ja Mettovaara istuivat saman pöydän ääreen ja yhteisymmärrys osapuolten välille löytyi.

Jossain spekulaatioissa Mettovaaraa on pidetty mitä ilmeisimmin NHL:ään siirtyvän Lasse Pirjetän korvaajana. Kärppien ilmoituksen mukaan Mettovaaran kanssa on neuvoteltu paljon aikaisemmin kuin Pirjetän lähtö tuli tietoon.

Toimitusjohtaja Juha Junnon mukaan Pirjetä ei vielä ole allekirjoittanut sopimusta minkään NHL-seuran kanssa. Lisäksi Kärpät etsii nykyisille sopimuspelaajilleen Harri Korpelalle ja Juha Joenväärälle pelipaikkaa muualta.

» Lähetä palautetta toimitukselle