Sami Kapanen ratkaisi jatkoajalla, Jussi Jokiselle kaksi syöttöä

Philadelphian ja Dallasin voitto-otteluissa suomalaiset pelaajat olivat hyvin esillä. Philadelphia voitti Sami Kapasen maalilla. Flyersin maalia vartioi Antero Niittymäki. Jussi Jokinen (0+2) ja Jere Lehtinen (1+0) puolestaan pääsivät pisteiden makuun Dallasin kaataessa St. Louisin. Kierroksella saatiin myös uusi nimi NHL-maalin tehneiden pelaajien listaan, kun Philadelphian Freddy Meyer teki uransa ensimmäisen NHL-maalin.

Calgary – Minnesota 4-2

Calgaryn voittomaalin syöttäjänä toimi R. Regehr. Sinänsä ei mikään ihme, mutta kyseessä ei ole Robyn, vaan pikkuveli Richie Regehr. Nuorempi Regehrin veljeksistä nostettiin Omahan AHL-joukkueesta mukaan Calgaryyn maanantaina.

- Pistin vaan pään alas ja ammuin kohti maalia, Richie Regehr kertoi maalisyötöstään.

Maalittoman ensi erän jälkeen Minnesota siirtyi vierasjohtoon Kyle Wanvigin osumalla toisella peliminuutilla. Calgary tasoitti pelin Tony Amonten ylivoimaosumalla. Pascal Dupuis teki läpiajosta Minnesotan toisen osuman pari minuuttia ennen erän loppua, mutta viimeisellä minuutilla Flames tuli jälleen tasoihin kun ottelun yksi hahmoista, Shean Donovan ohitti vanhanaikaisella Dwayne Rolosonin.

Kolmannessa erässä Calgary piti ohjat hallussaan ja Miikka Kiprusoff piti maalinsa koskemattomana. Steven Reinprecht teki voittomaalin ohjaamalla ilmasta Richie Regehrin laukauksen maaliin. Flamesin neljännen osuman viimeisteli Jason Wiemer.

M.Koivu MIN, 0+0, 2 lauk, 0 PIM, +/- 0, jääaika: 13.20

Kiprusoff CGY: 34 lauk, 32 torj, 94,1%

Pittsburgh palasi voittojen tielle

Pittsburgh – New Jersey 6-2

Valmentajaansa reilu viikko ennen joulua vaihtanut Pittsburgh Penguins nappasi pitkästä aikaa voiton. Penguins karkasi 4-0-johtoon ottelun puoliväliin mennessä, eikä New Jersey enää toipunut.

Ottelun avausmaalin Penguins iski kahden miehen ylivoimalla. Viimeistelystä vastasi viime aikoina usein katsomossa istunut Ric Jackman, jonka suoraan syötöstä lähtenyt lyöntilaukaus jätti New Jerseyn maalia vartioineen Scott Clemensenin vaille mahdollisuuksia. Jackmanin lisäksi ensimmäisessä erässä onnistui Sidney Crosby, joka ohjasi Dick Tärnströmin laukauksen maalin edestä verkkoon.

Toisessa erässä New Jerseyn maaliverkkoa pöllyttelivät vielä Marc Recchi sekä Tomas Surovy ennen kuin Scott Gomez pääsi kaventamaan maalin kulmalta. Kolmannessa erässä Gomez onnistui toistamiseen tuoden New Jerseyn kahden maalin päähän. Tomas Surovyn ja Sidney Crosbyn illan toiset osumat riittivät kuitenkin tuomaan voiton Penguinsille.

Pittsburghin maalilla 44 laukausta torjunut Marc-Andre Fleury valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Omaan iltaansa Fleury oli syystäkin tyytyväinen:

- Tällä hetkellä menee hyvin. Uskon, että olen näyttänyt pystyväni pelaamaan täällä. Haluaisin voittaa vielä monta peliä.

Myös Sidney Crosby kehui seuratoveriaan:

- Emme haluaisi tehdä hänen työtään vaikeaksi antamalla hänelle 40-50 laukausta torjuttavaksi joka ilta. Tällä hetkellä hänen itseluottamuksensa on kuitenkin kunnossa ja se on tärkein asia.

Ponikarovsky rankkariratkaisijana

Toronto – Buffalo 4-3 rl

Toronton ja Buffalon välisessä ottelussa maalinteko aloitettiin 14 minuutin kohdalla. Alexei Ponikarovsky karkasi alivoimalla läpiajoon, eikä Martin Bironilla ollut sanansijaa. Toisen osumansa Toronto iski tasakentällisin vajaat kaksi minuuttia myöhemmin. Maalintekijänä Bryan McCabe.

Ennen erän loppua Buffalo onnistui vielä kaventamaan Tim Connollyn toimesta. Tasoitus syntyi toisessa erässä ajassa 24.37, kun oli Buffalon ja Henrik Tallinderin vuoro onnistua alivoimalla.

Buffalon riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi. Vielä saman ylivoiman aikana Toronton Darcy Tucker siirsi joukkueensa uudelleen johtoon. Buffalon tasoitus ja ottelun viimeinen pelitilannemaali nähtiin ajassa 48.07 Jason Pominvillen onnistuessa ylivoimalla.

Rangaistuslaukauksissa ratkaisijan viitan otti Ponikarovsky, jonka rystynosto oli Toronton toinen onnistuminen toisella kierroksella. Kun Buffalo ei onnistunut kummallakaan kerralla, otti Toronto voiton. Toronton ensimmäinen onnistuja oli Mats Sundin.

Aki Berg, TOR: 0+0, +1, 1 lauk, 0 PIM, jääaika: 17.42

Teppo Numminen, BUF: 0+0, -1. 1 lauk, 0 PIM, jääaika: 19.04

Toni Lydman, BUF: 0+0, +2, 1 lauk, 0 PIM, jääaika: 25.01

Sami Kapanen jälleen jatkoaikasankarina

Carolina – Philadelphia 3-4 ja.

Philadelphian Sami Kapanen nousi jälleen joukkueensa sankariksi jatkoajalla. Jatkoaikaosuma oli Kapaselle jo toinen joulun jälkeisissä peleissä.

Ottelun varsinainen peliaika päättyi lukemiin 3-3. Maalinteon aloitti Philadelphian Brian Savage, joka nousi vahvasti kulmasta maalille ja pisti kiekon verkkoon ajassa 25.44. Carolina nousi kuitenkin ohi onnistuttuaan kahdesti Chris Therienin 2+2 minuutin rangaistuksen aikana. Maalintekijöinä toimivat Cory Stillman ja Matt Cullen.

Philadelphian tasoitus tuli vielä ennen toisen erän loppua. Maalin viimeisteli Freddy Meyer, jolle osuma oli NHL-uran ensimmäinen.

Kolmannen erän alussa Matt Cullen teki illan toisen osumansa, jonka turvin Carolina siirtyi jälleen johtoon. Simon Gagnen tasoitus tuli kuitenkin hyvissä ajoin, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla Gagne pääsi jo kertaalleen läpiajoon, mutta epäonnistui viimeistely-yrityksessään. Kapasen läpiajolle Cam Ward ei enää voinut mitään, joten Philadelphia nappasi kaksi pistettä lisää.

Tasoitusmaalin ampunut Gagne huokui tyytyväisyyttä ottelun jälkitunnelmissa:

- Tiedämme, että tällainen vierasvoitto ei ole milloinkaan helppo. Etenkään Carolinassa. Molemmat joukkueet olivat väsyneitä matkustamisesta. Lopussa tuntui hyvältä, kun saimme lopulta kaksi pistettä.

Carolinan valmentaja Peter Laviolette oli pettynyt jatkoaikatappioon:

- Emme ole täällä hävitäksemme jatkoajalla, vaan voittaaksemme.

Sami Kapanen, PHI: 1+0, +/-0, 1 lauk, 0 PIM, jääaika: 17.22

Antero Niittymäki, PHI: 28 laukausta, 25 torjuntaa, 89,3%

Dallas piti St. Louisin nollilla

Dallas – St. Louis 3-0

Dallas ja St. Louis kohtasivat toistamiseen joulun jälkeen. St. Louisilla ei näissä peleissä kulkenut, sillä Dallas vei molemmat kohtaamiset yhteismaalien ollessa 9-1 Starsille.

Dallas teki kaikki kolme maaliaan ylivoimalla. Ensimmäisessä erässä onnistui Bill Guerin, toisessa erässä maalintekijöinä toimivat Sergei Zubov ja Jere Lehtinen. Molemmissa toisen erän maaleissa syöttäjäkaksikkona olivat Mike Modano ja Jussi Jokinen. Lehtiselle osuma oli jo kauden kahdeskymmenes.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin peräti neljä tappelua, jotka kaikki käytiin minuutin sisällä yksi pari kerrallaan. Dallasilta nyrkkihippasille lähtivät Steve Ott, Nathan Perrott, John Erskine ja Brenden Morrow. Vastustajat olivat Ryan Johnson (vs. Ott), Matt Walker (vs. Perrott), Jamal Mayers (vs. Erskine) ja Barret Jackman (vs. Morrow). Ainakin Steve Ott nautti ensimmäisestä erästä täysin siemauksin:

- Mielestäni se oli hienoa. Neljä hyvää tappelua. Se oli kuin vanhantyylisessä NHL:ssä.

Phoenix – Los Angeles 6-5 ja

Phoenix Coyotes nappasi toisen voittonsa Wayne Gretzkyn palattua penkin taakse. Ottelun ratkaisijaksi nousi nuori puolustaja Keith Ballard kahdella osumallaan. Jälkimmäinen oli voittomaali jatkoajalla. Ottelussa Los Angelesin Derek Armstrong teki kolme joukkueensa viidestä osumasta, Phoenixin Ladislav Nagy saalisti tehot 1+3, Shane Doan syötti kolme osumaa ja Paul Mara teki pakin paikalta Ballardin tavoin kaksi osumaa.

Ottelussa nähtiin 11 maalia joista neljä tehtiin tasakentällisin. Kumpikin joukkue teki ylivoimien lisäksi myös yhden maalin alivoimalla. Ottelun sankari Ballard aloitti ottelun tappelulla Sean Averyn kanssa vajaan kahden minuutin pelin jälkeen.

Phoenix teki ottelun kaksi ensimmäistä maalia, tekijöinä Nagy ja Paul Mara, mutta Kings kavensi eron yhteen Armstrongin ensimmäisellä maalilla. Toisessa erässä Mike Comrie vei Phoenixin taas kahden maalin johtoon, mutta Kings tuli erässä vielä tasoihin. Sean Avery teki kavennuksen alivoimalla ja Michael Cammalleri tasoitti puntit. Kolmannessa erässä ensin Ballard teki Phoenixin johtomaalin, Armstrong tasoitti, sitten oli jälleen Maran vuoro viedä Phoenix johtoon toisella osumallaan, mutta taas Armstrong tasoitti pelin. Jatkoajalla Ballard kuitenkin teki voittomaalin alivoimalla.

- En tee usein maaleja, joten se on aina hauskaa. Voittomaalin tekeminen varsinkin on upeaa, kahden maalin mies Ballard kertasi peliä.

- Jotenkin tuntuu että kenelle tahansa syötän, hän tekee maalin. Itsekin pidän maalinteosta, mutta turhan usein kyllä syötän, kertoi neljän tehopisteen Ladislav Nagy.