TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Sami Kaartinen KooKoon vahvistukseksi

MESTIS / Uutinen
KooKoo-hyökkäys vahvistui kovalla nimellä, kun seura solmi sopimuksen Sami Kaartisen kanssa. Edelliset kolme kautta laitahyökkääjä on kiekkoillut KalPassa.
lue myös:

Kausiennakko: Uudistunut KooKoo jälleen haastajan asemissa
[lue lisää]

– KooKoo on perinteikäs kiekkoseura ja liityn todella hyvällä mielellä joukkueeseen. Mukava myös pitkästä aikaa työskennellä Kolekin kanssa, jo maanantaina joukkueen kanssa harjoitellut Kaartinen kertoi itse.

28-vuotias SaiPa-kasvatti hyökkäsi KooKoon nykyisen päävalmentajan Vladimir Kolekin alaisuudessa kaudella 2002-2003 Kajaanin Hokissa. Tuolloin 30 maalia iskenyt hyökkääjä voitti Mestiksen maalipörssin ja valittiin koko sarjan parhaaksi pelaajaksi. Täysin uusi tuttavuus Kaartinen ei ole KooKoo-paidassakaan, sillä mies käväisi pelaamassa muutaman ottelun kouvolalaisten riveissä sekä kaudella 1999-2000 että 2000-2001.

– Samin tulo on meille erittäin iloinen uutinen. Sami on hyvä joukkuepelaaja ja hänen liigakokemuksensa on meille hyvin arvokas asia, iloitsi puolestaan Kolek.

Kaartinen debytoi SM-liigassa SaiPan riveissä jo kaudella 1998-1999. Kahden liigakauden jälkeen hyökkääjä siirtyi kuitenkin Mestikseen, jossa edusti KooKoon ja Hokin ohella myös Kiekko-Vantaata, Sportia ja Jokipoikia. Tehokkaan Kajaanin kautensa jälkeen Kaartinen sai uuden mahdollisuuden Lappeenrannassa, mutta siirtyi lopulta kesken kauden Ranskaan.

Viimeiset kolme kautta Kaartinen on edustanut KalPaa. Hän oli kuopiolaisten toiseksi paras pistemies seuran nousukaudella ja maalasi vielä toissa vuonnakin 11 kertaa liigassa. Viime kausi oli kuitenkin parhaiten kiekollisista ansioistaan tunnetulle Kaartiselle vaikea. Loukkaantumisten haitatessa hyökkääjä saalisti 46 ottelustaan tehopisteet 6+9.

Yhteensä Kaartinen on pelannut SM-liigassa 248 runkosarjaottelua. Tehopisteitä hän on niistä kasannut 25+26=51 ja rangaistusminuutteja 51 kappaletta. Mestiksen 144 runkosarjaottelusta Kaartisen uran yhteislukemat ovat 63+59=122 ja 58 rangaistusminuuttia, 24 pudotuspelikamppailusta puolestaan 5+8=13 ja 10.

» Lähetä palautetta toimitukselle