Salzburgin juniorit liittymässä Nuorten SM-liigaan

Muut Sarjat / Uutinen
EC Salzburgin värejä saatetaan nähdä ensi kaudella myös Suomessa.
Kuva © Timo Savela
Itävaltalaisen EC Salzburgin alle 20-vuotiaiden joukkue saattaa pelata ensi kaudella Nuorten SM-liigan joukkueita vastaan otteluita, mikäli Suomen ja Itävallan Jääkiekkoliitot pääsevat yksityiskohdista sopimukseen.

Itävallan Jääkiekkoliitossa urheilujohtajana toiminut ja maan A-maajoukkueen päävalmentajaksi ryhtyvä Alpo Suhonen paljasti Jatkoajalle, että Nuorten SM-liigan viikonlopputurnauksissa saatetaan jo kaudella 2016-17 nähdä itävaltalaisjoukkue.

− Salzburgin alle 20-vuotiaiden joukkue tulee pelaamaan Suomen alle 20-vuotiaiden sarjassa, Suhonen kertoi.

Suomen Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila on asian suhteen vielä vaitonainen.

− Neuvotteluja on käyty. Sopimusta asiasta ei vielä ole, mutta Salzburgin pelaaminen on mahdollista, Antila totesi.

Nuorten SM-liigassa pelataan viikonlopputurnauksia, joihin EC Salzburgin juniorit osallistuisivat. Tarkoista ottelumääristä Antila ei vielä halunnut puhua.

− Ottelumääristä on jo tietoa, mutta niistä ei ole tarkasti sovittu vielä. Kommentoidaan asiaa sitten, kun asiat ovat paperilla sovittuna, Antila totesi.

Antilan mukaan Nuorten SM-liigan joukkueilla on mahdollista kerätä sarjapisteitä Salzburg-otteluista.

− Muutenhan ne olisivat vain harjoituspelejä, ja kiivaan sarjakauden aikana pitää otteluissa olla panosta, Antila sanoi.

Jokainen Nuorten SM-liigan joukkue ei kohtaa Salzburgia, mutta ottelumäärät tasoitetaan kauden mittaan niin, että jokaisella joukkueella on runkosarjan lopussa yhtä monta pelattua ottelua riippumatta siitä, kohtasiko joukkue Salzburgin. Itävalaisjoukkueelle pisteitä ei otteluista lasketa, koska pelejä kertyy Suomessa kauden mittaan niin vähän.

Salzburgin motivaationa Suomeen tulolle on halu löytää kovia, kansainvälisen tason vastustajia. Antilan mukaan Suomessa seurat ovat suhtautuneet asiaan myönteisesti.

− Eiköhän kansainvälistyminen ole aina hyvä asia. Kun asiaa tiedustelimme, meidän nuorten liigajoukkueet olivat kirkuen kiinnostuneita pelaamaan, Antila kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle