Salmelainen jatkaa Ilveksessä, Selin valmentaa

LIIGA / Uutinen
Lähes sensaatiomaisesti pronssia kuluneella kaudella saavuttanut Tampereen Ilves on solminut 2-vuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Tony Salmelaisen kanssa. Myös puolustajat Karri Takko ja Matt Smith pelaavat Ilveksessä tulevalla kaudella, heidän sopimuksensa ovat yksivuotisia. Ilveksen valmennusvastuun ottaa kaksi kautta kakkosvalmentajana toiminut Ari-Pekka Selin.

19-vuotias Tony Salmelainen siirtyi Ilvekseen kesken kauden HIFK:sta ja onnistui uudessa joukkueessaan tekemään vaikutuksen. Salmelaisen tehot päättyneen kauden runkosarjassa olivat 4+10=14 (joista Ilveksessä 3+10=13) ja pudotuspeleissä joita hänen osallaan rikkoivat loukkaantumiset, jäi Salmelainen pisteittä.

Isokokoinen, 24-vuotias puolustaja Matt Smith kehittyi jatkuvasti kauden aikana ja sopimuksen myötä kehityksen varmasti uskotaan tulevalla kaudella jatkuvan, tehot runkosarjassa 4+5=9 ja pudotuspeleissä 0+0=0.

Salmelaisen ikätoveri Karri Takko on täysin uusi kasvo Ilves-paidassa. Yhden vuoden kiinnitys on tehty, mutta mikäli Takko ei pysty lunastamaan kesän aikana paikkaa liigajoukkueessa on vuokraus saman tien johonkin alempien sarjojen joukkueeseen mahdollista. Takko on A-juniori-ikäinen ja näin ollen peliaikaa Ilves joka tapauksessa hänelle löytää.

Ilveksellä on nyt 16 pelaajasopimusta ja neuvottelut jatkuvat kiivaana. Pelaajasopimusten pituudet löytyvät linkistä "pelaajalista".

Ilveksen päävalmentaja tulevalla kaudella on odotetusti Ari-Pekka Selin joka on toiminut Heikki Mälkiän apulaisvalmentajana edelliset kaksi kautta. Uusi kakkosvalmentaja on Hermeksestä siirtyvä Juha Pajuoja. Hyökkääjä Pajuoja pelasi viisikautisen (1987-1992) liigauransa kokonaisuudessaan Ilveksessä (160.26+29=55 ja po.9.0+0=0) saavuttaen pronssia 1989 ja hopeaa 1990. Pajuoja on valmentanut Kokkolassa viimeiset kolme kautta toimittuaan sitä ennen Ilveksen ja Tapparan juniorijoukkueiden vetäjänä. Fyysisestä valmennuksesta vastaavana tiimiin liittyy Esko Olkkonen. Takavuosien suurpelaaja Mikko Mäkelä puolestaan valmentaa ensi kaudella Ilveksen A-junioreita.

Ilves ilmoitti tehneensä päättyneellä kaudella miljoonan markan voiton sekä sen, että ensi kauden budjetti on 17,0 miljoonaa markkaa josta 7 miljoonaa on pelaajabudjetti. Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan Ilveksen taloudellinen voitto ensi kaudesta on 1,5 miljoonaa markkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle