Saku Koivulla syöpä

NHL / Uutinen
Torstai-iltana Montreal Canadiensin ja tohtori David Mulderin pitämässä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että maajoukkueen kapteenia vaivannut sairaus on syöpä.

Heti oireiden ilmettyä Koivu lähetettiin sairaalaan ja lääkärit epäilivät ensimmäisenä umpisuolen puhkeamista. Vatsaa katsottiin ensin ultra-äänellä ja siellä havaittiin olevan ylimääräistä nestettä. Vatsasta otettiin näyte ja tähystettiin, josta löytyi pahanlaatuisia soluja. Pahanlaatuiset solut merkitsevät syöpää vatsanseudulla, tarkkaa diagnoosia ei vielä ole.

Lääkärit lähtevät hoitamaan Koivun sairautta kemoterapialla. Onkologit ja patologit tutkivat paraikaa miehen testituloksia, mutta lopullinen diagnoosi saataneen vasta n. 2-3 viikon päästä. Canadiens tiedottaa asiasta pikimmiten diagnoosin selvittyä.

Tri. Mulder halusi olla toiveikkaana ja ei vielä haudannut kokonaan ajatusta palaamisesta kiekkokaukaloihin, viitaten Lance Armstrongin tapaukseen, jossa Armstrong toipui vatsan alueelle levinneestä kivessyövästä moninkertaiseksi Tour De France voittajaksi. Syövästä on palattu kaukaloihinkin, jonka tuoreimpana esimerkkinä Mario Lemieux'n paluu imusolmukesyövän voitettuuan.

Jatkoajan toimituksen ajatukset ovat Sakun ja hänen perheensä mukana. Toivomme Sakulle rohkeutta ja voimaa tulla tästä taistelusta voittajana. Tsemppiä!

Tässä viestiketjussa voitte jättää Sakulle paranemisviestejä, jotka Jatkoajan toimitus pyrkii Canadiensin toimiston kautta toimittamaan Sakulle.

» Lähetä palautetta toimitukselle