Saku Koivu jatkaa Montrealissa

NHL / Uutinen
Montreal Canadiensin kapteeni Saku Koivu jatkaa NHL-uraansa kanadalaisseuran väreissä. Habs julkaisi tänään yksivuotisen jatkosopimuksen ykkössentterinsä kanssa. Koivu hyväksyi Habsin 3,3:n miljoonan dollarin minimitarjouksen, joka Montrealin oli tehtävä Koivulle säilyttääkseen tämän pelaajaoikeudet.

Koivun viime kausi meni harakoille alkusyksystä diagnosoidun syövän takia. Mies toipui
pahasta sairaudesta hämmästyttävän nopeasti ja palasi tositoimiin vielä saman kauden aikana.
Koivu ehti pelata Canadiensissa runkosarjan kolme viimeistä ottelua, sekä 12 playoff-ottelua,
joissa hän sai kasaan mainiot 10 (4+6) tehopinnaa.

Canadiensin historian ensimmäinen eurooppalaiskapteeni palkittiin kauden päätteeksi Bill Masterton Trophylla omistautumisestaan jääkiekkoilulle. Palkinto on hieno tunnustus kovia kokeneen turkulaishyökkääjän seuralleen antamasta valtavasta panoksesta. Ensi kausi on Sakun kahdeksas NHL:ssä ja Montrealissa. Mikäli mies saa pelata terveenä, 300 NHL-pisteen raja rikkoutunee kauden aikana. Nyt Koivulla on kasassa 272 (85+187) pistettä.

"Olemme erittäin ylpeitä Sakun saavutuksista. Hänen rohkeutensa, sinnikkyytensä ja suuri halunsa palata tositoimiin palkittiin ansaitusti Bill Masterton Trophyllä. Kapteenimme paluu oli suuri voimanlähde koko organisaatiollemme ja jääkiekkomaailmalle. Saimme Sakun kanssa sovittua helposti ehdoista tulevalle kaudelle ja parhaillaan hän tekee kovasti töitä fysiikkansa kanssa ollakseen iskussa harjoitusleirin alkaessa", kommentoi valmentaja André Savard Koivun jatkosopimusta Montrealin kotisivuilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle