Saksa voitti Japanin ja Ranska Ison-Britannian Amiens'ssa

MAAJOUKKUE / Uutinen
I divisioonan MM-turnauksessa pelattiin tiistaina vain kaksi ottelua, joissa kohtasivat Saksa ja Japani sekä Ranska ja Iso-Britannia. Molemmat ottelut pelattiin Amiens'n lohkossa; Tallinnan-turnauksessa oli ohjelmassa välipäivä.

Päivän avausottelussa kohtasivat eilen 11-2-voiton Israelista ottanut Saksa ja isäntämaa Ranskalle avauskamppailussaan hävinnyt Japani. Saksa otti ottelussa selkeän voiton lukemin 4-0 (1-0, 1-0, 2-0) eikä Japani päässyt kamppailuun mukaan oikeastaan missään vaiheessa. Voittajajoukkueen tehot jakautuivat avausottelun tavoin laajasti koko pelaajiston kesken, ja jokaisen maalin teki eri pelaaja.

Kaikki maalintekijät olivat kuitenkin tuttuja nimiä - ottelun avausmaalin löi ajassa 8.55 pienestä kulmasta Andreas Renz, ja muut maaleilla herkutelleet olivat Marco Sturm, Stefan Ustorf ja Sascha Goc. Ottelun hallintaa kuvaavat hyvin myös torjunnat. Saksan Robert Müller selvisi 16 torjunnalla, kun hänen virkaveljensä Naoya Kikuchi joutui venymään kiekon eteen 31 kertaa.

Päivän toisesta ottelusta veikattiin tiukkaa, vaikka Ranska olikin kotiyleisönsä edessä suosikin asemassa Isoa-Britanniaa vastaan. Ottelusta muodostui odotetun kaltainen: Ranska hallitsi, Iso-Britannia roikkui mukana ja molemmat saivat pelata paljon ylivoimaa, Ranska jo pelkästään avauserässä kaksi kertaa viidellä kolmea vastaan, mutta tulokset antoivat odottaa itseään. Kahden erän jälkeen taululla seisoivatkin vielä numerot 0-0.

Kärkkään brittihyökkääjän Colin Shieldsin jäähy kolmannen erän alussa oli kuitenkin liikaa, ja edellisen Ranskan voiton ratkaissut Francois Rozenthal pääsi tuikkaamaan 1-0-johtomaalin, kun ottelua oli pelattu 45.07. Rozenthalin maali herätti molemmat joukkueet pelaamaan ja viimeinen 15 minuuttia väännettiinkin voitosta toden teolla, mutta yksi maali riitti ja Ranska nappasi arvokkaan voiton 1-0-numeroin.

Ranska ja Saksa säilyttivät voitoillaan asemansa A-lohkon kärjessä. Lohkon kolmas ottelu Unkari-Israel siirrettiin keskiviikolle, joten myös Unkari liittyy mahdollisesti voittaessaan Ranskan ja Saksan 4 pisteen kerhoon. Tallinnassa pelataan keskiviikkona täysi kolmen ottelun kierros, jossa kohtaavat Itävalta ja Liettua, Puola ja Hollanti sekä illan myöhäisottelussa Kroatia ja Viro.